Nieuws
vrijdag, 26 aug 2022

In de kijker: HANS VERREYT

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Kamerlid Hans Verreyt.

“Het meest waanzinnige is eigenlijk de lethargie van paars-groen. Na twee jaar coronastilstand is het hoog tijd om belangrijke beslissingen te nemen, maar op het Vilvaldifront heerst een doffe onverschilligheid. Terwijl de asielinstroom recordhoogtes bereikt, de energieprijzen door het dak gaan en de koopkracht van de mensen maand na maand daalt, worden er geen beslissingen genomen. Soms wordt er na een nachtelijke vergadermarathon een groot akkoord aangekondigd, maar die stelt vaak zo weinig voor dat zelfs de parlementsleden en partijvoorzitters uit pure schaamte het al beginnen afbreken voordat de inhoud wordt voorgesteld. Ik vrees echt dat we het 'fin de siècle' meemaken, waar de beleidsmakers van niets meer wakker liggen en al zeker de zaken waar de gewone Vlaming zijn of haar slaap voor laat.”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“Als lid van de commissie Sociale Zaken zal veel van mijn aandacht gaan naar het inhoudelijk op punt stellen van het grote sociaal-economisch congres. Ook op dat vlak neemt het Vlaams Belang het voortouw. ‘Eerst Onze Mensen’ vertalen we in een consequent sociaal en nationalistisch programma.

Daarnaast ben ik binnen de partij ook nog Diensthoofd Organisatie en na twee jaar coronabeperkingen is het op dat vlak nu alle remmen los. Er kondigt zich een zeer druk jaar aan. Niet enkel in de afdelingen maar ook op het vlak van nationale activiteiten. Beginnen doen we in Bobbejaanland met onze grote familiedag rond 45 jaar Vlaams Belang. Hiervoor inschrijven kan nog steeds. Tot binnenkort!”