Nieuws
zaterdag, 30 jul 2022

In de kijker: NATHALIE DEWULF

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Kamerlid Nathalie Dewulf.

“Ik hou me, gezien mijn eerdere beroepservaring, vooral bezig met dossiers rond Bpost, maar ook in het adviescomité Maatschappelijke Emancipatie verdiep ik me in dossiers rond intrafamiliaal geweld. Zo hamer ik al lang op de nationale uitrol van het zogenaamde stalkingsalarm. Door onze aanhoudende vragen daarover bestaat dit nu in Oost- en West-Vlaanderen, maar zal het tegen het einde van het jaar overal in het land worden geïmplementeerd. Een positieve evolutie dus.

Een niet onbelangrijk dossier het voorbije jaar was dat rond Bpost-CEO Jean-Paul Van Avermaet die moest aftreden wegens beschuldigingen rond prijsafspraken en kartelvorming. Maar ook het aanhoudende personeelstekort bij Bpost en het belang van een goede dienstverlening door het postbedrijf zijn grote aandachtspunten van me. Door daarover vragen te blijven stellen in de commissie hebben we de bevoegde minister zover gekregen dat ze enkele van onze suggesties en aanbevelingen eindelijk heeft opgenomen in de beheersovereenkomst met Bpost.”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“Uiteraard zal ik verder gaan op het elan van het voorbije jaar. Intrafamiliaal geweld blijft een enorm probleem, dat nog steeds niet op een ernstig of doortastende manier wordt aangepakt. Ik zal dan ook blijven lastige vragen stellen en voorstellen formuleren om te komen tot een doeltreffend beleid om deze schrijnende problematiek aan te pakken.

En daarnaast zal ook het personeelsgebrek, de stijgende werkdruk en de nieuwe uitdagingen waarvoor Bpost staat mijn aandacht blijven opeisen.”