Nieuws
vrijdag, 12 aug 2022

In de kijker: SAM VAN ROOY

Het parlementair reces is een ideaal moment om even terug te blikken op het voorbije werkjaar. Vandaag Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy.

Wat waren het afgelopen parlementaire jaar de markantste gebeurtenissen en/of verwezenlijkingen? 

“In een zeldzaam moment van luciditeit bekritiseerde de N-VA bij monde van parlementslid Nadia Sminate het Hannah Arendt Instituut, een nieuw subsidieslurpend diversiteitsproject van minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld). De N-VA noemde het terecht ‘een veredeld communicatiebureau van de links-liberale visie op stedelijkheid en burgerschap’. Ik noemde het ‘een speelgoedje van minister Bart Somers met uw belastinggeld’ en wees erop dat de ideologische diversiteit in het Hannah Arendt Instituut zeer ver te zoeken is. Toen het Vlaams Belang echter een resolutie indiende om de geldstroom naar het Hannah Arendt Instituut stop te zetten, stemde de N-VA tegen! Of hoe de N-VA als puntje bij paaltje komt diversiteitsgoeroe Somers geen strobreed in de weg legt…

Op een gegeven moment berekende het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) dat op Vlaams niveau 190 euro aan heffingen en taksen uit de energiefactuur van de Vlamingen zou kunnen worden gehaald. Toen ik Demir daarover aan de tand voelde, verklaarde ze echter dat er geen geld is om dat te doen. Onzin natuurlijk. Waar de Vlaamse regering blijkbaar wel honderden miljoenen euro’s voor kan vrijmaken? Voor het rijkelijk subsidiëren van de integratie- en diversiteitsindustrie.”

Wat zijn uw doelstellingen en aandachtspunten het komende parlementaire jaar?

“Vooreerst het ontmaskeren van de Vlaamse regering als een klimaathysterische regering die de CO2-dogmatische agenda van de groenlinkse partijen uitvoert. De N-VA-Open VLD-CD&V-regering heeft zich volledig ingeschreven in de peperdure klimaatregelneverij. Zo wordt u de komende jaren verplicht uw woning te renoveren, wordt u verboden nog met gas of mazout te verwarmen én wordt u verboden nog een gewone brandstofwagen te kopen. Bevoegd minister Demir voert slaafs de Green Deal van de EU uit; de enige kritiek die Groen uiteindelijk nog kan leveren is dat het allemaal nog niet snel genoeg gaat.

En daarnaast het ontmaskeren van de Vlaamse regering als een spilzieke regering die elk jaar opnieuw honderden miljoenen euro’s aan belastinggeld rijkelijk rondstrooit ten behoeve van subsidies voor allerlei projecten, vzw’s en organisaties behorende tot de integratie- en diversiteitsindustrie. En uiteraard faciliteert en subsidieert deze regering ook nog altijd de islam en zelfs de islamiserende Diyanet-moskeeën van de Turkse moslimtiran Erdogan. In deze Vlaamse regering is het duidelijk Open VLD-ayatollah Bart Somers die de plak zwaait.”