Nieuws
zaterdag, 20 nov 2021

“De Senaat gaat voor censuur”

De Senaatsfractie van Vlaams Belang stemde als enige tegen de goedkeuring van een informatieverslag met 53 aanbevelingen tegen zogenaamd fake news. “Het is hoegenaamd niet de bedoeling om burgers weerbaarder te maken tegen foutieve informatie, zoals paars-groen beweert. Dát is fake news”, zegt fractievoorzitter in de Senaat Guy D’Haeseleer. “Het is daarentegen duidelijk de bedoeling om informatie voor burgers te sturen en hen juist minder weerbaar te maken.”

“Wanhopig als men is, ziet men in censuur het geschikte middel om de steeds stijgende populariteit van het Vlaams Belang te doen stoppen”, aldus D’Haeseleer. “En de aanval is ingezet. Deze week werd in de Kamercommissie Grondwet nog een PS-voorstel besproken waardoor de regering voortaan zou kunnen beslissen hoeveel een politieke partij nog mag uitgeven aan reclame, al dan niet in de sociale media.”

“De Senaat is niet enkel peperduur en volstrekt nutteloos, maar ook schadelijk voor de democratie en de vrije meningsuiting“

“De Senaat wil ‘fake news’ naar eigen zeggen actief opsporen en bestrijden”, vervolgt D’Haeseleer. “Dan zou senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) mogen beginnen met haar partijgenoot en eerste minister Alexander De Croo tot de orde te roepen, die onlangs op de klimaatconferentie in Glasgow nog schaamteloos de leugen ging verkondigen dat er in België al klimaatdoden vielen te betreuren.”

“Te gek voor woorden is ook de door de Senaat geformuleerde aanbeveling om ‘waarheidsgetrouwe journalistiek’ een kwaliteitslabel te geven”, besluit D’Haeseleer. “Waarop men zich daarbij zal moeten baseren is niet geweten, maar dat is voor paars-groen ook niet belangrijk. Ik kan u nu al op een briefje geven dat de openbare omroep zeker ‘waarheidsgetrouw’ genoemd zal worden. De omroep die nog niet langer geleden dan gisteren aan sfeerschepperij deed door valselijk te beweren dat het zwarten waren die door een vrijgesproken jongeman in de VS bij gewelddaden van Black Lives Matter uit zelfverdediging werden doodgeschoten.”