Nieuws
dinsdag, 19 okt 2021

Dermine wil vijf biljoen euro uit uw zak voor het klimaat

Het Vlaams Belang zal zich met alle middelen verzetten tegen het voornemen van staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) om de komende tien jaar vijf biljoen euro door de EU te laten spenderen aan klimaatmaatregelen. "Dat is vijfduizend miljard euro aan belastinggeld, een bedrag met twaalf nullen, een astronomisch bedrag”, zegt Kamerlid Wouter Vermeersch. “En het gaat om geld van de belastingbetaler!

Het geld moet voor een niet onaanzienlijk deel moet komen van Europese fiscale maatregelen. Extra belastingen dus. “Socialisten zijn altijd al bijzonder goed geweest in het uitgeven van andermans geld”, aldus begrotingsspecialist Vermeersch. “Maar een plan van vijfduizend miljard euro voor de komende tien jaar, dat is gewoonweg misdadig.”

“De Vlaamse belastingbetaler is de grootste sponsor van de EU-moloch en de bodemloze Waalse putten, maar blijkbaar is dat voor Dermine nog niet voldoende”

Het Vlaams Belang wijst ook op de steeds maar stijgende energiefactuur voor onze mensen, die ook al een gevolg is van de dolgedraaide klimaatreligie. “Wie blind blijft meehollen met de klimaatdogma’s, en wie zoals Dermine duizenden miljarden euro’s hiervoor veil heeft, zal nog meer mensen de energiearmoede in sleuren”, besluit Vermeersch. “Daar weigert het Vlaams Belang aan mee te doen.”