Nieuws
donderdag, 21 sep 2023

Deuren nog meer open voor migratie is een regeringsstandpunt

Foto: Vlaams Belang. Deuren nog meer open voor migratie is een regeringsstandpunt

Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas ondervroeg vandaag in de Kamer staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) over de opvallende toespraak van eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. “Een toespraak waarin hij opriep om de deuren voor de migratie zowaar nog wijder open te zetten”, stelt Pas. “Het is amper te geloven dat deze waanzin een regeringsstandpunt zou zijn, maar de Moor kwam dit gewoon bevestigen.”

De Croo stelde woordelijk dat ‘migratie oplossen’ ook ‘legale wegen naar Europa creëren’ betekent. Pas vraagt zich af wat er dan nog gecreëerd kan worden: “Die legale wegen bestaan vandaag al in overvloed.” Het Kamerlid verwijst in dit kader naar de gezinshereniging, goed voor 40 procent van de legale migratie in dit land en goed voor meer dan een half miljoen mensen in een periode van amper tien jaar, en naar de arbeidsmigratie, met vorig jaar alleen al in Vlaanderen 16.000 buitenlandse werknemers, een verdubbeling tegenover het jaar voordien.

“50.000 nieuwe Belgen per jaar is voor De Croo en de Moor nog niet voldoende”

“Er kwamen vorig jaar bijna 50.000 nieuwe Belgen bij, het hoogste aantal sinds 2001, maar voor De Croo is dat dus nog niet voldoende”, aldus Pas. “Getuige daarvan zijn toespraak, die naast een misplaatst klimaatoptimisme vooral veel wereldvreemde migratiewaanzin bevatte.”

“Ik wou van de Moor, die vandaag al op de meest ongebruikelijke en ongeschikte plaatsen op zoek moet gaan naar opvangplaatsen, horen of De Croo zijn redevoering voor meer immigratie overlegd was met de regering en met haar in het bijzonder”, stelt Pas. “En dat blijkt het geval te zijn. Dat betekent alleen maar dat de bevoegde staatssecretaris immense asielprobleem denkt te kunnen oplossen door het nog groter te maken. Gekker kan het niet meer worden.”