Nieuws
dinsdag, 26 apr 2022

Dewinter en Wilders hervatten werkbezoek Molenbeek op 13 mei

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Nederlandse PVV-kopman Geert Wilders herplannen hun werkbezoek aan Molenbeek. Dat bezoek werd eerder verboden door gewezen burgemeester Françoise Schepmans (MR), maar de Raad van State vernietigde dit verbod. Op vrijdag 13 mei aanstaande vindt de rondleiding met Dewinter en Wilders opnieuw plaats. “Het is nogal wiedes dat twee verkozen politici kunnen gaan en staan waar ze willen en als we daarbij iets kunnen aantonen of -leren, des te beter. Want ook Molenbeek is en blijft van ons en mag nooit of te nimmer Nieuw Marrakesh of Nieuw Kaboel worden. En we nodigen alvast Conner Rousseau van Vooruit mee uit om inzichten te delen.”

Op 13 mei trekken Wilders en Dewinter naar Molenbeek, de extreem vervreemde Brusselse gemeente die tevens hard te kampen heeft met moslimextremisme. Over dat bezoek was al sinds 2017 onduidelijkheid toen toenmalig burgemeester Françoise Schepmans (MR) de twee nationalistische politici verbood om de gemeente te bezoeken. Vorig jaar vernietigde de Raad van State echter dat verbod, maar de coronacrisis verhinderde toen een nieuw bezoek. Dit obstakel is nu uit de weg.

“Natuurlijk voelt Molenbeek niet langer aan als ons land, maar het blijft wel ons land”

“Geert Wilders en ik zullen dus op 13 mei Molenbeek opnieuw bezoeken”, reageert Dewinter enthousiast. “Molenbeek is immers ook van ons en mag nooit of te nimmer een stukje kalifaat worden. Onze timing kon ook niet beter, nu zelfs Conner Rousseau van de socialisten doorheeft dat ‘Molenbeek niet langer als ons land aanvoelt’. We nodigen Rousseau dan ook graag uit om mee met ons op stap te gaan en persoonlijk te ondervinden hoe extreem de vervreemding er optreedt.”

“Dat zo’n bezoek mag en kan is ook de normaalste zaak ter wereld”, besluit Dewinter. “De vrijheid van de persoon is door artikel 12 van de Grondwet gewaarborgd en houdt het recht in om zich vrij te verplaatsen. Het is dus nogal wiedes dat verkozen politici zoals Wilders en mezelf daar ook onder vallen. Ik kijk dan ook bijzonder uit naar het bezoek, want het is te merken aan de vele reacties vandaag na het Humo-interview van Rousseau - ook vanuit zijn eigen partij, dat talrijke politici en opiniemakers nog steeds leven in een illusie, alsof er niets aan de hand is. Maar het is een gevaarlijk waanbeeld om te denken dat we door het multiculturalisme en de massamigratie onze controle over onze steden niet verliezen.”

Eerder vorige maand verscheen ook al een onthutsende reportage in Frankrijk over Molenbeek, al kreeg die in het binnenland weinig persaandacht. Net zoals Hind Fraihi (nu actief bij De Tijd) bijna 20 jaar geleden kon vaststellen, werd alweer getoond hoe jonge allochtone mannen - die geen enkele wil tot integratie vertonen - er de plak zwaaien en Molenbeek als een islam-enclave zien waar ongelovigen niet welkom zijn.