Nieuws
donderdag, 15 sep 2022

“Deze Moslimexecutieve verdwijnt, maar de waanzin niet”

Het Vlaams Belang neemt er kennis van dat de minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) eindelijk, na jarenlang gepalaver, de erkenning van de Moslimexecutieve heeft ingetrokken. “Dat is een goede zaak, zou men denken”, zegt Kamerlid Katleen Bury. “Maar helaas is het de bedoeling van Van Quickenborne om op die manier de weg vrij te maken naar een nieuwe Moslimexecutieve. Een ezel weet beter, maar hij gaat zich een tweede keer aan dezelfde steen stoten.”

De executieve kwam de voorbije jaren verschillende keren in opspraak. “Vorig jaar lekte nog een rapport van de staatsveiligheid uit waarin de Sultan Ahmet-moskee in Heusden-Zolder ‘een belangrijke rol’ toegedicht kreeg bij het verspreiden van extremistische ideeën”, aldus Bury. “De enige maatregel die eigenlijk zou moeten genomen worden is de intrekking van de erkenning van de islam in dit land, zodat alle overheidsfinanciering aan die godsdienst wegvalt en de islamisering niet meer wordt ondersteund door Vlaams belastinggeld.” Het Vlaams Belang wijst erop dat deze organisatie bijna jaarlijks 600.000 euro aan subsidies ontvangt.”

“Het Vlaams Belang heeft van in het begin de naïviteit van het politieke establishment tegenover de moslimexecutieve aangekaart”, vervolgt Bury. “Het getuigt immers van een onvoorstelbare naïviteit dat een dergelijk orgaan niet alleen gefinancierd wordt door de belastingbetaler, maar ook nog eens belangrijke taken toegestopt krijgt zoals de indiening van erkenningsaanvragen van moskeeën, de organisatie van het islamonderricht in het leerplichtonderwijs en de aanstelling van de islamleerkrachten. De Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement klaagt deze waanzin al vele jaren aan.”

“Iedereen mag hier gerust zijn godsdienst persoonlijk beleven”, besluit Bury. “Dat hoort zo in een vrije samenleving. Maar het moet er maar eens mee gedaan zijn de islamisering te financieren met belastinggeld.”