Nieuws
zaterdag, 20 mei 2023

Doe ze Luisteren! Dag 2

Tijdens de tweede dag van ‘Doe ze luisteren’ bracht partijvoorzitter Tom Van Grieken een bezoek aan een woonzorgcentrum in De Haan en bezocht hij na de lunch met Michel van den Brande de met voortbestaan bedreigde Velodroom in Blankenberge. “Het zou doodzonde zijn als de velodroom zou verdwijnen”, aldus Van Grieken, die vindt dat het stadsbestuur de Velodroom moet beschermen. “Dit Blankenbergs stuk erfgoed mag niet verloren gaan, voor zowel de huidige als toekomstige generaties. Vlaanderen moet zijn erfgoed met meer liefde koesteren.” 

Vandaag is de tweede dag van ‘Doe ze luisteren’, de tiendaagse wandeltocht waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van West-Vlaanderen richting Brussel stapt en tal van gewone Vlamingen ontmoet. Het vertrek was vanochtend in Bredene waarna het richting De Haan ging. Hier stond een bezoek gepland aan een woonzorgcentrum waar Van Grieken een gesprek had met de directrice en het had over de zware job en de moeilijkheden waarmee de zorgsector geconfronteerd wordt. 

“De problemen in de zorg zijn nog lang niet achter de rug”, zegt Van Grieken. “Er is nog steeds een tekort aan werkkrachten en daarnaast blijft de rusthuisfactuur veel te hoog.” Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een maximumfactuur in de zorg en de afschaffing van de onderhoudsplicht van kinderen ten overstaan van hun ouders, die vaak aanleiding geeft tot financiële problemen bij de kinderen zelf. “De overheid moet ervoor zorgen dat Vlamingen die heel hun leven gewerkt hebben een waardige oude dag krijgen”, klinkt het bij monde van de voorzitter.

“Dit Blankenbergs stuk erfgoed mag niet verloren gaan” 

De volgende stop op de wandeltocht is Blankenberge, waar een lunch met Michel van den Brande en een bezoek aan de legendarische velodroom met de kenmerkende gekke fietsjes op het programma stond. “De Velodroom is een uniek stuk erfgoed dat vele Vlamingen terug doet denken aan vakanties aan zee tijdens hun jeugd ”, aldus Van Grieken. “Bovendien gaat de Lustige Velodroom al drie familiegeneraties mee en wordt dit jaar de negentigste verjaardag gevierd.”

Het voortbestaan van de velodroom is echter onzeker doordat de eigenaar ermee wil ophouden en een overnemer zoekt. “Het zou doodzonde zijn als de velodroom zou verdwijnen”, vindt Van Grieken. “Dit Blankenbergs stuk erfgoed mag niet verloren gaan, voor zowel de huidige als toekomstige generaties.” Het Vlaams Belang vindt dat de lokale bevolking zich in een referendum moet kunnen uitspreken over de toekomst van de Velodroom. 

Tijdens de dag passeerde de partijvoorzitter ook nog langs de Havenfeesten in Blankenberge en later op de avond was er nog een activiteit in een strandbar, waar Van Grieken de aanwezigen opriep om op pinkstermaandag mee naar Brussel te komen. “De bedoeling van ‘Doe ze luisteren’ is om de partijen aan de macht wakker te schudden en hen naar de gewone Vlamingen te doen luisteren”, besluit Van Grieken. “Ik hoop met zoveel mogelijk mensen naar Brussel te trekken op 29 mei. Samen sturen we een krachtig signaal naar de politici in hun ivoren torens. We doen ze luisteren!”