Nieuws
woensdag, 24 mei 2023

Doe ze Luisteren! Dag 6

Op de zesde dag van ‘Doe ze Luisteren’ trok voorzitter Tom Van Grieken van Gent naar Wetteren. Vooraleer Gent te verlaten had Van Grieken nog een gesprek met een studente. “We hebben alleen onze hersenen in Vlaanderen”, zei Van Grieken. “Daar moeten we dus ook volop op inzetten.” Op zijn tocht sprak hij ook nog met een dame die al meer dan 50 jaar met de taxi reed en bracht hij een bezoek aan een manege. 

Vandaag is de zesde dag van de tiendaagse tocht van Van Grieken waarbij hij van Oostende naar Brussel wandelt en tal van gewone Vlamingen ontmoet. Gisteren arriveerde de voorzitter in Gent waar hij bleef overnachten. In de Arteveldestad stond ‘s ochtends nog een ontmoeting met een studente gepland. “Vlaanderen is een prachtig land, maar we hebben geen grondstoffen zoals diamanten of olie”, zei Van Grieken. “Het enige wat we hebben zijn onze hersenen. Onze universiteiten en hogescholen moeten daarom plaatsen zijn waar kennis wordt opgedaan. Linkse praatjes horen daar niet thuis! We moeten de academische vrijheid in ere herstellen. Bovendien moeten onze studenten in alle veiligheid kunnen genieten van het studentenleven. Tijd voor een ommekeer.”

De Vlaams Belang-voorzitter zette vervolgens zijn tocht verder. In Melle ontmoette hij Patrice, een sympathieke dame die al meer dan 50 jaar met de taxi rijdt. “Het werd onveiliger, de regels strenger en het kost veel moeite om er goed aan te verdienen”, zei ze. Een herwaardering van deze sector is volgens het Vlaams Belang dan ook dringend nodig.

“We moeten de academische vrijheid in ere herstellen en onze studenten moeten in alle veiligheid kunnen genieten van het studentenleven”

Eenmaal in Wetteren aangekomen bracht Van Grieken een bezoek aan een manege waar hij ook zelf een rondje paardreed en een dierenarts. Dierenarts Chiara benadrukte dat de aankoop van gelijk welk huisdier altijd een doordachte beslissing moet zijn en geen impulsieve daad. “Het Vlaams Belang heeft dierenwelzijn altijd erg hoog in het vaandel gedragen”, aldus Van Grieken. “Er moet wat ons betreft strenger worden toegezien op de aankoop van dieren.”

In de avond deed Van Grieken nog mee aan en dartstoernooi in een taverne. Hij sprak er de aanwezigen ook toe en riep hen eveneens op om op pinkstermaandag (29 mei) massaal naar Brussel af te zakken. “Als de Wetstraat geen rekening houdt met de dorpsstraat, dan brengen we de dorpsstraat naar de Wetstraat!”, sloot Van Grieken af. “We zijn het beu dat de politieke elite weigert om te luisteren naar de mensen.”