Nieuws
donderdag, 25 mei 2023

Doe ze Luisteren! Dag 7

Op de zevende dag van ‘Doe ze Luisteren’ trok Vlaams-Belang voorzitter Tom Van Grieken van Wetteren naar Aalst. Hij volgde vandaag een initiatie zelfverdediging en ontmoette een zelfstandig tuinaannemer. In Aalst sprak hij zijn steun uit voor Aalst Carnaval. “Onze tradities staan meer dan ooit onder druk en dat weten ze nergens beter dan hier in Aalst”, zei Van Grieken. “Het is niet aan de Wetstraat om te bepalen met wat er in de Volksstraat kan worden gelachen.”

Vandaag is de zevende dag van ‘Doe ze luisteren’, de tiendaagse wandeltocht waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van West-Vlaanderen richting Brussel stapt en tal van gewone Vlamingen ontmoet. Deze ochtend vertrok hij in het Oost-Vlaamse Wetteren richting Aalst. In Lede volgde hij een verdedigingsinitiatie en kreeg hij te horen dat steeds vaker vrouwen en Vlaamse jongeren zich bezighouden met zelfverdediging. “Onze samenleving moet af van de groeiende onveiligheid”, zegt Van grieken. “Dat kan enkel met het Vlaams Belang. De straffeloosheid moet worden aangepakt en laten we nu eindelijk justitie eens grondig hervormen!”

Vervolgens ontmoette in Hofstade een tuinaannemer, die n bijberoep de wereldvreemde reguleringsdrang van de overheid leerde kennen. “Vele kleine zelfstandigen overleven niet door regeltjes die extra kosten met zich meebrengen”, aldus Van Grieken. “Het is tijd dat de regeringen opnieuw respect krijgen voor deze grote groep hardwerkende Vlamingen.”

“Zowel in Brussel als in het buitenland zijn er mensen die de mooie traditie van Aalst Carnaval het liefst volledig zien verdwijnen”

‘s Avonds sprak Van Grieken in de Carnavalshallen in Aalst voor leden van verschillende verenigingen van carnavalisten. Hij wou hen een hart onder de riem steken en sprak er zijn steun uit voor Aalst Carnaval. “Onze tradities staan meer dan ooit onder druk”, zei Van Grieken. “Dat weten ze nergens beter dan hier in Aalst. Zowel in Brussel als in het buitenland zijn er mensen die de mooie traditie van Aalst Carnaval het liefst volledig zien verdwijnen.”

Wie wil opkomen voor de vrijheid van meningsuiting moet volgens de Vlaams Belang-voorzitter op 29 mei mee naar Brussel komen. “Zo sturen we een krachtig signaal naar de politici in hun ivoren torens”, besluit Van Grieken. “Als de Wetstraat niet naar de Volksstraat wil luisteren, brengen we de Volksstraat naar de Wetstraat! We zullen ze doen luisteren om onze vrijheden serieus te nemen!”