Persberichten
zaterdag, 04 feb 2023

Dries Van Langenhove stapt uit het parlement

Dries Van Langenhove, onafhankelijk lid van de Vlaams Belang-fractie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, neemt ontslag als parlementslid. Dat maakte hij vandaag bekend tijdens een gemeenschappelijke persconferentie met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Van Langenhove zegt met zijn beslissing niet over één nacht ijs te zijn gegaan. “Ik heb mij altijd al meer activist dan politicus gevoeld. Ik ga mij nu voltijds toeleggen op de verdere uitbouw van mijn mediakanaal. Ik kijk in elk geval met trots en voldoening terug op de voorbije jaren als parlementslid. Met 421 vragen, 8 interpellaties, 67 wetsvoorstellen heb ik het beste van mezelf gegeven. Dat heeft zich jammer genoeg niet vertaald in aandacht, laat staan erkenning door de media. Als persoon kan ik daar mee leven, maar als woordvoerder van de Vlaams Belang-fractie inzake asiel en migratie vind ik die boycot wel een probleem.”

“Door een stap opzij te zetten als parlementslid kan ik mij ook beter voorbereiden op mijn verdediging in het politieke schijnproces dat nu al vijf jaar tegen mij wordt gevoerd. Vanuit mijn nieuwe hoedanigheid als activist wil ik wel mijn steentje bijdragen om het Vlaams Belang verder te laten groeien. Ik roep al wie bekommerd is om de toekomst van Vlaanderen dan ook duidelijk en ondubbelzinnig op om in 2024 voor het Vlaams Belang te stemmen.”

Tom Van Grieken ziet Dries Van Langenhove niet graag vertrekken: “Ik had graag naar de volgende verkiezingen getrokken met Dries als lijsttrekker voor Vlaams-Brabant. Hij is een talentvolle, harde werker: onze sterkhouder in Vlaams-Brabant. Zijn beslissing komt de partij niet goed uit, maar toch wil ik hem steunen, want hij heeft het hart op de juiste plaats en hij zal onze gemeenschappelijke strijd nu op een andere manier verderzetten.”