Nieuws
woensdag, 13 okt 2021

Drijf strijd tegen illegale migratie op

Frankrijk is teleurgesteld in de Belgische overheid. En met recht. De helft van de illegale migranten die het Kanaal illegaal proberen over te steken richting het Verenigd Koninkrijk, komt vanuit België. Dat zegt de Franse binnenlandminister Gérald Darmanin. “Zo laten we onze bondgenoten en buurlanden Frankrijk en het VK in de steek”, reageert Kamerlid Dries Van Langenhove. “Om nog maar te zwijgen over onze eigen burgers, want vele tienduizenden illegale migranten blijven hier gewoon plakken; met alle negatieve gevolgen van dien. Beveilig onze grenzen!”

Europa kampt nog steeds met illegale massamigratie. Elke maand wagen tal van gelukzoekers de oversteek vanuit Azië of Afrika naar het Europese continent. Eens in Europa kunnen ze nagenoeg vrijelijk doorreizen. Velen willen naar het VK; de zogenaamde 'transitmigranten’. Deze illegalen passeren vaak door België, maar daar doet deze overheid amper iets aan. Dit terwijl Frankrijk met Britse steun de grensbewaking opdrijft.

“Pak de illegale migratie zelf aan”

“Waar wacht Mahdi nog op?”, zo vraagt Van Langenhove. “Deze paars-groene regering van premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft steeds de mond vol van Europese samenwerking, maar als het gaat om illegale migratie tegen te gaan blijft men lamlendig rekenen op onze buurlanden, ten koste van diezelfde buurlanden én onze burgers. Stroop de mouwen op, praat met de Fransen en de Britten en beveilig onze grenzen, Makke Mahdi!”