Nieuws
dinsdag, 09 aug 2022

Drugsaanslagen Antwerpen houden aan: “Tijd voor andere aanpak”

Er moet dringend een andere aanpak komen om het levensgevaarlijke Antwerpse drugsgeweld te bestrijden. Het Vlaams Belang pleit daarom om tijdelijk het leger in te schakelen op risicoplaatsen in de stad. Ook moet de politie aanklampend en verstorend te werk gaan tegen de mocromaffia, voorbij gerechtelijke doelen. “De gekende drugscriminelen mogen geen moment rust krijgen. Ze moeten overal verstoord worden: in hun dekmantels, op straat, op café, bij zich thuis... Er moeten voortdurend razzia’s, willekeurige controles, administratieve aanhoudingen enzoverder worden gehouden.

Het is nu slechts een kwestie van tijd vooraleer er dodelijke slachtoffers vallen, mogelijks zelfs onschuldige bijstaanders. Daar waarschuwt het Vlaams Belang voor na een zoveelste bomaanslag in Antwerpen. Voor de tweede nacht op rij zijn buurtbewoners van het Krugerplein in Borgerhout opgeschrikt door een luide knal, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Het zou ditmaal gaan om een vuurwerkbom, maar in de in gang zijnde drugsoorlog wordt oorlogstuig zoals granaten en gespecialiseerde explosieven niet gemeden.

Voorkom levensgevaarlijke aanslagen in Antwerpen nu direct door inzet leger

“Zoals mijn collega en Kamerlid Ortwin Depoortere vorige week liet weten, is de tijd volledig op”, reageert Antwerps fractieleider Sam van Rooy (Vlaams Belang). “We moeten nu direct het leger inzetten in de Antwerpse risicobuurten in Borgerhout en Deurne, en dit tot zeker het einde van het jaar. Dit soort levensgevaarlijke aanslagen, die brave Antwerpenaren de stuipen op het lijf jagen, móeten worden voorkomen.”

“De fameuze ‘Operatie Nachtwacht’ van burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft duidelijk gefaald. Het geweer moet dus structureel van schouder veranderen”, besluit van Rooy. “Arrestaties en vervolging mogen niet het enige doel zijn. Daar kruipt veel tijd en geld in, terwijl de resultaten er niet steeds zijn. De bendes, de dekmantels, de verdachten, … ze zijn zo goed als allemaal gekend. We moeten ze dus compleet verlammen, uitroken en opsluiten wanneer we kunnen. Razzia’s, administratieve aanhoudingen, geconcentreerde patrouilles, inbeslagnames, sluitingen…: de gekende drugscriminelen mogen geen moment rust krijgen. Geen enkele brave Antwerpenaar mag nog bang zijn in zijn eigen wijk, in zijn eigen stad. Antwerpen moet terug van ons worden.”