Nieuws
zondag, 23 jan 2022

Duidelijke boodschap tegen coronamaatregelen

Zondag manifesteerden vele tienduizenden mensen in Brussel tegen de coronamaatregelen zoals de discriminerende CST-regeling. Hoewel de partij als dusdanig niet opriep om deel te nemen, stapten ook vele kopstukken, leden en sympathisanten van het Vlaams Belang mee op. “We moeten onze stem blijvend laten horen tegen politieke wangedrochten als de CST en de coronabarometer”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “De organisatoren van de manifestatie kanten zich terecht tegen de ondemocratische wijze waarop de vrijheidsbeperkende maatregelen genomen worden.”

“Het is ondertussen bekend en voldoende wetenschappelijk aangetoond dat het CST een vals gevoel van veiligheid geeft en net voor meer besmettingen heeft gezorgd. En dan zwijg ik nog over de polariserende en discriminerende werking ervan”, aldus Van Grieken. “En de coronabarometer komt, aan het einde van de pandemie, veel te laat om nuttig te kunnen zijn voor de volksgezondheid. Het is een instrument om de bevolking nog langdurig onder de knoet te houden.”

“De manifestatie van vandaag is de stem van het volk tegen coronamaatregelen, de stem waarvoor paars-groen angstvallig probeert de oren te sluiten”

Uiteraard neemt het Vlaams Belang ten stelligste afstand van de rellen die zich voordeden aan het einde van de manifestatie. “Het geweld en het vandalisme gaan enkel uit van mensen die als dusdanig niets met deze betoging te maken hebben, idioten die soms zelfs niet eens weten waartegen er betoogd wordt, en die enkel uit zijn op vechtpartijen met de politie”, vervolgt Van Grieken. “Maar we kunnen er nu helaas al van uitgaan dat de media vooral de rellen met enkelingen zullen verslaan en het amper zullen hebben over de boodschap van meer dan 50.000 mensen.”

“Net als heel veel manifestanten vandaag in Brussel zit het Vlaams Belang evenwel niet in het kamp van de antivaxxers. We hebben steeds achter een niet-verplichte vaccinering gestaan”, besluit Van Grieken. “Maar we zullen ons blijven verzetten tegen een maatschappij met A- en B-burgers, en tegen onwetenschappelijke, nutteloze, dictatoriale en vrijheidsbeperkende coronamaatregelen. En de recente massabetogingen tonen goed aan dat een niet te onderschatten gedeelte van de bevolking het daar volmondig mee eens is.”