Nieuws
zaterdag, 12 aug 2023

Een stem op N-VA is net zinloos

Volgens Theo Francken (N-VA) is een federale stem op het Vlaams Belang volledig nutteloos. “De omgekeerde wereld”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Het is net de N-VA die keer op keer aantoont dat een stem op hun partij volkomen zinloos is. Het eerste dat ze met hun historisch resultaat federaal gedaan hebben is de Vlaamse ontvoogdingsstrijd in de koelkast stoppen. Wie gelooft die mensen nog?”

Het is niet de eerste keer dat Francken dergelijke uitspraken doet. Volgens het N-VA-Kamerlid zal geen enkele partij met het Vlaams Belang aan tafel zal gaan. Hij roept de partij zelfs op geen federale lijsten in te dienen. “Het is ronduit hallucinant dat een partij die het compleet onrealistische confederalisme wil verwezenlijken zulke dingen beweert”, zegt Van Grieken. “Om het confederalisme te verwezenlijken heb je een twee derde meerderheid nodig en een meerderheid in beide taalgroepen. Er is geen enkele Franstalige partij die met hen daarover aan tafel wil gaan zitten. Met welke partners wil die partij haar plannen uitvoeren? Het lijkt ook alsof Francken liefst zou hebben dat er geen rechtse stem kritiek kan uiten op het linkse beleid.”

“Als de N-VA het echt zou menen dan trekken ze voluit de kaart van samenwerking tussen de Vlaams-nationale partijen”

Van Grieken is ook erg scherp voor het traject dat de N-VA tot nu toe heeft afgelegd. “De partij heeft als Vlaams-nationalistische partij haar historisch resultaat in 2014 gewoon naast zich neergelegd in ruil voor machtsdeelname”, aldus de voorzitter. “Het communautaire werd onmiddellijk na de verkiezingen in de diepvries gestoken in ruil voor ministerpostjes. Ook op het vlak van migratie heeft de partij op geen enkele manier een kentering kunnen inzetten. Wat N-VA keer op keer doet, is ronduit kiezersbedrog.”

Volgens Van Grieken zal enkel een historisch sterk Vlaams Belang in 2024 de Vlaming het beleid kunnen geven waar ze historisch gezien voor stemmen. “Het is enkel met onze partij aan het roer dat we eindelijk een rechts en Vlaams beleid zullen kunnen voeren”, besluit hij. “Als de N-VA het echt zou menen dan trekken ze voluit de kaart van samenwerking tussen de Vlaams-nationale partijen.”