Nieuws
dinsdag, 02 jul 2024

Eenendertig nieuwe Vlaams Belang-parlementsleden leggen de eed af in het Vlaams Parlement

Vandaag legden 31 parlementsleden voor het Vlaams Belang de eed af in het Vlaams Parlement voor de legislatuur 2024-2029. “Met een gezonde mix van gevestigde waarden en nieuwe krachten, verwacht ik zeer veel van deze legislatuur”, stelt fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens. “Met een fractie die even groot is als die van de N-VA zal het Vlaams Belang blijven opkomen voor de belangen van de 1 miljoen Vlamingen die De Wever bij het grof huisvuil heeft gezet.” 

Met 31 zetels bekleedt het Vlaams Belang exact een kwart van alle zetels in het Vlaams Parlement, en is samen met N-VA de grootste fractie. “En dat gewicht zal broodnodig zijn, nu de Vlaming een linksere regering zal krijgen dan de vorige”, aldus Janssens die daarbij verwijst naar de coalitie van N-VA, cd&v en Vooruit die op tafel ligt op Vlaams niveau. “Exact het tegenovergestelde van waarvoor de burger gekozen heeft.”

“De Nieuw-Vooruit-Alliantie mag zich aan een heuse kiezel in de schoen verwachten”

Tussen de 31 parlementsleden die de fractie van het Vlaams Belang rijk is, zitten ook heel wat nieuwe gezichten. Sarah T’Joens, Tom Lamont, Freija Van den Driessche, Bart Van Opstal en Mercina Claesen als jongste parlementslid nemen voor het eerst plaats in het Vlaams halfrond. “Samen met de gevestigde waarden zitten de jonge en nieuwe krachten gereed om elke steen om te draaien”, aldus nog de fractievoorzitter. Ook partijvoorzitter Tom Van Grieken zal deze legislatuur in het Vlaams Parlement zetelen. 

De fractie van het Vlaams Belang is vastberaden om het beleid te sturen in de richting waar de Vlaming op 9 juni massaal voor gestemd heeft. “De Nieuw-Vooruit-Alliantie mag zich aan een heuse kiezel in de schoen verwachten”, besluit Janssens. “In tegenstelling tot andere partijen, laten wij de democratie niet los. De Vlaming wil een rechts en Vlaams beleid, en moet dat krijgen.”