Nieuws
donderdag, 30 dec 2021

“Enkel ontslag was passend voor Veerle Heeren”

Het Vlaams Belang kan zich absoluut niet vinden in de recente schorsing van zes maanden die Veerle Heeren (CD&V) van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) als tuchtsanctie opgelegd kreeg wegens het misbruiken van haar functie als burgemeester van Sint Truiden. “Eenmaal die maandjes gepasseerd zijn kan de burgemeester dus weer doodgewoon aan de slag”, zegt Vlaams Parlementslid en Truienaar Roosmarijn Beckers. “Maar na de schaamteloze zelfbediening met vaccinaties is voor Heeren enkel een ontslag op zijn plaats.”

“Heeren sjoemelde in maart met de vaccinlijsten en liet zichzelf en haar entourage, waaronder haar buren en zelfs haar kapper, bij voorrang inenten op een ogenblik dat zelfs 85-jarigen en risicopatiënten nog geen prik hadden gekregen. En dat voor iemand die als burgemeester verondersteld wordt een voorbeeldfunctie te hebben”, aldus Beckers. “Een bijzonder egoïstische en ronduit asociale attitude die ieder mens met een beetje rechtvaardigheidsgevoel doet kokhalzen.”

“Met een beetje zelfrespect had Heeren al lang de eer aan zichzelf gehouden”

“Toen haar wanpraktijken aan het licht kwam, werden deze in eerste instantie ontkend door Heeren, en vervolgens begon ze er zelfs over te liegen. Zo bijvoorbeeld over het uitoefenen van politieke druk en over het feit dat ze namen had doorgegeven aan het vaccinatiecentrum”, vervolgt Beckers. “Pas na veel politieke en maatschappelijke druk en na bedreigingen aan het adres van de journalist die een en ander in de openbaarheid had gebracht, trok ze zich uiteindelijk terug uit haar functie. Maar dat was een lachertje. Het ging slechts om 66 dagen en uiteraard met behoud van haar wedde.”

“Om tot de bijzonder milde tuchtstraf van zes maanden te besluiten hield Somers rekening met de verzachtende omstandigheid dat er aanvankelijk een programmamanager ontbrak in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden”, besluit Beckers. “Alsof je zonder een programmamanager mag overgaan tot een schaamteloze voorkeursbehandeling voor jezelf en dertien mensen uit je omgeving. De gemeenteraadsleden van Sint-Truiden kunnen Heeren wel nog afzetten met een constructieve motie van wantrouwen, maar op zoveel rechtvaardigheid hoeven de Truienaars wellicht niet te rekenen.”