Nieuws
maandag, 04 okt 2021

“Er moet dringend extra personeel bij douane komen”

Het Vlaams Belang wil onmiddellijke actie bij de dienst douane. Afgelopen zomer voerde het douanepersoneel nog acties om het nijpende personeelsgebrek bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen (AAD&A) aan te kaarten. Vandaag lijkt het probleem echter groter dan ooit en worden noodgedwongen kantoren in de Antwerpse haven gesloten. “Onaanvaardbaar”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch die van de minister eist dat er zeer snel werk wordt gemaakt van bijkomende aanwervingen.

“Omwille van personeelstekort en dienstorganisatorische redenen ziet de AAD&A regio Antwerpen zich genoodzaakt om vanaf maandag 4 oktober en dit tot nader order haar permanente aanwezigheid op de terminals MPET (1718+1742) en Antwerp Gateway-DPWorld (1700) te stoppen en de mensen daar tewerkgesteld te centraliseren op de Grensinspectiepost Linkeroever”, zo luidt een mail die het douanepersoneel eind vorige week ontving. Een duidelijker signaal dat er een enorm personeelstekort bestaat bij de AAD&A is niet denkbaar.

“Waar het douanepersoneel vroeger het werk neerlegde om zijn ongenoegen te uiten, ligt nu het werk stil omdat er gewoon geen personeel meer is om het te verrichten. Het verschil is dat een actie voeren tijdelijk is en dat het personeelstekort wel eens van lange duur zou kunnen zijn”, zo vreest Vermeersch. Het Vlaams Belang-Kamerlid zal hierover dan ook minister Vincent Van Peteghem (CD&V) ondervragen. “Er moet zeer dringend personeel bijkomen”, besluit Vermeersch. “Liever vandaag nog dan morgen!”