Nieuws
maandag, 19 feb 2024

Eritrees geweld in Nederland gevolg van Europees migratiebeleid

In het Nederlandse Den Haag zijn er afgelopen weekend massale rellen uitgebroken tussen verschillende groepen uit het Afrikaanse Eritrea, waarbij ook de politie zwaar werd aangevallen. “Het zoveelste bewijs dat het Europese migratiebeleid overal faalt”, zegt Vlaams Parlementslid Sam van Rooy. “Wie de hele wereld binnenlaat, laat ook alle conflicten uit de wereld binnen. Recht en orde kan enkel hersteld worden met het Vlaams Belang en haar Europese partners.”

Het afgelopen weekend vond er in het Nederlandse Den Haag een bijeenkomst plaats van regimegezinde Eritreeërs, die in het zalencentrum ‘Opera’ hun nieuwjaarsreceptie hielden. Hier kwamen echter ook politieke tegenstanders op af, waarna een gewelddadige confrontatie ontstond tussen voor- en tegenstanders van het Eritrese regime. Grote rellen braken uit, waarbij honderden Eritreeërs elkaar op straat te lijf gingen, brand stichtten, vernielingen aanrichtten en de politie aanvielen. Urenlang kon dit Eritrees tuig ongestoord de straten bezetten, waarbij ze ook grote stenen en vuurwerk gooiden naar politie en brandweer. Twee politievoertuigen en een touringcar werden in brand gestoken, zes agenten raakten gewond. Tot nader order werden slechts dertien mensen gearresteerd.

“Een héél ander beleid, waarbij immigratie een gunst en hoge uitzondering wordt en recht en orde hersteld worden, is mogelijk”

“De beelden uit het mooie Nederlandse Den Haag zijn ronduit schokkend, Den Haag leek wel een Afrikaans oorlogsgebied”, zegt van Rooy. “Een groter hellhole dan Eritrea is nauwelijks denkbaar. Wanneer men uit zo’n tribale, gewelddadige cultuur hele volksstammen binnenlaat, is dit helaas het gevolg. Het is heel eenvoudig: wie massaal de derde wereld binnenlaat, wordt zelf de derde wereld.”

Het Vlaams Belang wijst erop dat het Eritrees geweld geen alleenstaand geval is, en een symptoom van een dieperliggend, fundamenteel probleem. “Het is overduidelijk dat het Europese migratiebeleid overal faalt en dat de grenzen dicht moeten”, besluit van Rooy. “Een héél ander beleid, waarbij immigratie een gunst en hoge uitzondering wordt en recht en orde hersteld worden, is mogelijk. Dat kan hier enkel met het Vlaams Belang en in Nederland met onze zusterpartij, de PVV van Geert Wilders.”