Nieuws
dinsdag, 31 mei 2022

EU financiert ‘Drag Queen’-cursussen

Uit onderzoek door parlementsleden van de fractie binnen het Europees Parlement, Identiteit en Democratie, blijkt dat de EU meer dan 220.000 euro heeft vrijgemaakt voor zogenaamde ‘Drag Queen’-initiatieven. Dit geld kwam uit het EU-jeugdprogramma Erasmus+, dat normaliter ter ondersteuning staat van onderwijs, jeugd en sport. Zo werd er onder meer geld van dit educatieve budget uitgegeven voor ‘Drag-Queen’-projecten in Spanje, Duitsland en Slovenië.

“Mede dankzij onze Duitse fractiegenoten werd bekend gemaakt dat er vanuit de EU honderdduizenden euro’s werden besteed aan ‘Drag’ en ‘Queer’-projecten”, bericht Europees Parlementslid Tom Vandendriessche. “In 2020 werd er bijvoorbeeld 21.700 euro van het budget van Erasmus+ gebruikt voor de ‘Drag It Up’-bijeenkomst in Berlijn. Hier werd de 38 deelnemers aangeleerd om pruiken te dragen, op hakken te leren lopen en make-up aan te brengen, samen met allerhande andere LGTBQ-propaganda.”

“De belastingbetaler zou zich kunnen afvragen waarom hij of zij überhaupt zou moeten opdraaien voor zulke kosten”, besluit Vandendriessche. “Maar als het aan de EU ligt past dit blijkbaar perfect in het plaatje van het educatieve programma van Erasmus+."

Woke lipstick-activisme

Het woke 'lipstick-activisme' op kosten van de Europese belastingbetaler eindigt echter niet bij de ‘Drag Queen’-initiatieven, zo blijkt. “Uit de documenten blijkt verder dat de Europese Commissie nog een bijkomende 670,500 euro heeft uitgegeven aan andere LGTBQ-projecten via het Erasmus+programma”, vervolgt Vandendriessche. “Deze initiatieven variëren van ‘genderdiverse zomerkampen’ en ‘LGTBQ-vriendelijke scholen’, tot projecten om de zogenoemde problematiek rond ‘toxic masculinity’ aan te pakken of problemen te bespreken waarmee ‘queer-immigranten’ mee worden geconfronteerd.”

“Het is inmiddels wel duidelijk dat dit niet louter verspilling is van Europees belastinggeld, maar de bewuste financiering van een ‘woke’ agenda. De links-liberale EU-elite voert via deze agenda een heuse cultuuroolog tegen onze traditionele waarden. Vlaams Belang pleit daarom voor een gezonde familiepolitiek, waarin het gezin terug centraal gesteld wordt en we onze kinderen beschermen”, besluit Tom Vandendriessche.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Critical Queer Solidarity (@cqs_berlin)