Nieuws
donderdag, 15 sep 2022

Europees Parlement op heksenjacht tegen Hongarije

In een nieuw rapport over het land van premier Viktor Orbán stelt het Europees Parlement dat het land is afgegleden naar een hybride regime van electorale autocraten. “De strafexpedities tegen Hongarije zijn een waarschuwing voor alle andere lidstaten: ‘ooit komen ze achter u aan”, aldus Tom Vandendriessche, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang.

Hongarije wordt sinds 2010 geleid door Viktor Orbán. De premier die nog maar recent opnieuw een versterkte absolute meerderheid kreeg bij de verkiezingen was al langer een doorn in het oog van de fanatici in de Europese Unie. Eerder wou de Commissie het land al straffen voor ‘gebreken in de democratische rechtsstaat’ en recent stelde het nog voor de financiële steun sterk te verminderen. Nu spreekt het Europees Parlement zich dus ook uit over de toestand van de democratie in Hongarije. “Het beleid in Hongarije is gebaseerd op democratische keuzes die de Hongaren zelf maken. Niet Hongarije heeft een probleem met democratie, maar de Europese Unie zelf die de verkiezingen in Hongarije niet respecteert - omdat het resultaat hen niet bevalt”, aldus nog Tom Vandendriessche.

Vijf van de zeven politieke fracties schaarden zich achter het rapport van het groenlinks Europarlementslid Gwendoline Delbos-Corfield uit Frankrijk. 433 leden stemden voor, 123 tegen en er waren 28 onthoudingen. Van de Vlaamse partijen stemde enkel Vlaams Belang tegen en schaarde zich daarmee aan de zijde van een brede coalitie over fracties heen van patriottische en conservatieve krachten. “Wij doen niet mee aan deze voortdurende lastercampagne en aanhoudende heksenjacht van de Europese instituties. Het respecteren van nationale soevereiniteit wordt stilaan een eenzame positie, nu zelfs N-VA meeheult met de politiek correcte meerderheid. Wij zullen het recht van Hongarije om haar eigen koers te varen echter altijd verdedigen”, voegt ook Gerolf Annemans toe, delegatieleider van Vlaams Belang Europa.

De Europese Commissie zal zich nu gesterkt zien door dit rapport. Zij blokkeert al voorlopig de Europese coronaherstelfondsen voor Boedapest en wil de Europese subsidies koppelen aan zogenaamd ‘respect voor de rechtsstaat’. Dit toont aan dat de coronaherstelfondsen nooit de bedoeling hadden om Europeanen in moeilijkheden doorheen de crisis te loodsen, maar wel een instrument zijn om lidstaten te chanteren. “De diversiteit in Europa staat in de weg van het imperialisme van de globalistische elite. Zij willen de Europese Unie transformeren naar een gecentraliseerde superstaat. Daarom willen ze de soevereiniteit van staten ontmantelen en de identiteit van volkeren uitwissen. Om zo uiteindelijk vrije burgers te onderwerpen aan de wil van onverkozen bureaucraten. Ze willen Europa veranderen in een gecentraliseerde superstaat. Hongarije en Orbán hebben geen probleem met de democratische rechtsstaat, maar staan enkel in hun weg”, besluit Vandendriessche.