Persberichten
donderdag, 26 nov 2020

“Excuses aan de politie is het minste voor PS en One.Brussels/sp.a”

Het Vlaams Belang eist excuses van de socialistische politici die na een dodelijk ongeval van een vluchtende allochtoon hard van leer trokken tegen de Brusselse politie. Toen in april de 19-jarige Adil C. zich met een scooter te pletter reed tegen een politiewagen, leidde dit tot een golf van geweld tegen de politie. Op 26 november oordeelden verkeersdeskundigen dat de politiemensen geen enkele schuld treft.

Na het ongeval van de voor een politiecontrole wegvluchtende allochtoon lieten de reacties niet lang op zich wachten. “En ze waren volslagen disproportioneel”, aldus Brussels Parlementslid Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). “De agenten werden met de dood bedreigd, filmpjes op sociale media riepen op tot wraak, politievoertuigen werden vernield en er werd door relschoppers zelfs een politiewapen buit gemaakt.”

Dominiek Lootens-Stael: “Nu het gerechtelijk onderzoek uitwees dat de politie geen schuld treft, zal het bij de linkerzijde allicht oorverdovend stil blijven”

“Helaas werd de politie, die alle steun kon gebruiken, ook door de bewindslieden aangevallen”, vult Senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang) aan. “De Brusselse Parlementsleden Hilde Sabbe en Els Rochette (One.Brussels/sp.a) eisten hoorzittingen. Maar vooral gemeenteraadslid Cathérine François (PS) en Brussels staatssecretaris Pascal Smet(sp.a) bakten het bruin. Ze poogden van meet af aan de politie zwart te maken.” Nadat Smet op zijn Facebookpagina had gemeld dat het controleren van de jonge allochtoon geen topprioriteit was van de politie en dat men evengoed daags nadien eens had kunnen aanbellen aan zijn deur, was de politievakbond VSOA dermate verbolgen dat Smet zijn post snel verwijderde.

Het Vlaams Belang vindt dat het in alle redelijkheid en beleefdheid aanbieden van excuses wel het allerminste is wat One.Brussels/sp.a en PS kunnen doen. “Beter laat dan nooit”, besluit Lootens-Stael. “Al zijn we niet naïef en maken we ons geen enkele illusie. Voor de Brusselse meerderheidspartijen zal de politie ook na vandaag kop van jut blijven en zullen oproerkraaiers en criminelen om electorale redenen buiten schot worden gehouden.”