Nieuws
woensdag, 09 nov 2022

“Extreemlinkse activisten zijn de schuldigen van de asielcrisis”

In de commissie Binnenlandse Zaken hield volksvertegenwoordiger Dries Van Langenhove de vertegenwoordigers van het illegalencollectief ‘InMyName’ een spiegel voor. “Het gaat om extreemlinkse activisten die de illegalen misbruiken voor hun eigen politieke agenda en die op die manier de bondgenoten spelen van de mensensmokkelaars, de huisjesmelkers en de bedrijven die illegale migranten als goedkope werkkrachten inzetten.”

“Terwijl in ieder land ter wereld illegalen het land worden uitgezet, worden ze bij ons uitgenodigd in het Parlement”, merkte Van Langenhove op. “Er wordt gedebatteerd over de wijze waarop er nog meer illegalen verblijfspapieren kunnen bekomen, terwijl het debat enkel zou mogen gaan over de wijze waarop deze mensen zo snel en humaan mogelijk naar hun land van herkomst kunnen terugkeren.”

“Illegale migranten zijn enkel geholpen met snelle terugkeer naar land van herkomst, de extreemlinkse activisten dienen enkel hun eigen agenda”

Van Langenhove benadrukte in de commissie zijn pijlen niet te richten op de illegalen zelf, maar op de aanwezige vertegenwoordigers van het illegalencollectief. “Het gaat stuk voor stuk om extreemlinkse activisten, politici en advocaten”, aldus Van Langenhove. “Zij zijn het die illegalen hierheen lokken onder valse voorwendselen; die hen met ferryboten gaan halen in Noord-Afrika; die op kosten van de belastingbetaler beroepsprocedures blijven aanspannen en die zelfs hongerstakingen mee-organiseren door middel van het dichtnaaien van monden van mensen. Dit allemaal om de overheid onder druk te zetten om nog meer migranten te aanvaarden en te regulariseren. Zij zijn de schuldigen van deze crisis.”

“De extreem-linkse activisten stelden in de commissie de illegalen voor als slachtoffers van een streng en zelfs ‘racistisch’ asielbeleid”, besluit Van Langenhove. “Maar de 200.000 illegalen in dit land zijn hier omdat het asielbeleid net veel te laks is. Het is een schande dat de vertegenwoordigers van ‘InMyName’, die de illegalen doelbewust bijstaan in het overtreden van onze migratiewetgeving en in het misbruiken de bestaande systemen, tot in de Kamer hun nefaste politieke agenda mogen komen doordrukken.”