Nieuws
woensdag, 22 sep 2021

Geen cel maar enkelbandje voor politiemepper: “Volstrekt onaanvaardbaar”

Het Vlaams Belang is verbijsterd dat notoir geweldenaar Karim K. na het verwonden van vijf Brusselse politieagenten niet eens de gevangenis in moet. "Een slag, erger dan van een krik, in het gezicht van alle politiediensten in dit land”, reageert Kamerlid Ortwin Depoortere, die minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over het zoveelste geweld tegen de politie zal ondervragen. “De enige plaats waar kansenparel Karim K. thuishoort, en dat voor lange tijd, is de cel.”

Karim K., die bij de politiediensten als veelvuldig geweldpleger gekend staat, werd maandag wegens snelheidsinbreuken in Molenbeek stilgehouden. “De man sloeg vervolgens met een krik in op de aanwezige agenten”, aldus Depoortere. “Niet zozeer omdat er een inbeslagname van zijn wagen dreigde, wegens ook nog eens het sturen zonder rijbewijs of boorddocumenten, maar uit zogezegd liefdesverdriet.”

“Enkel effectieve vrijheidsberoving, de cel, is hier op zijn plaats”

“Het zegt veel over de wereldvreemdheid van de onderzoeksrechter en nog meer over het gebrek aan bescherming van de burgers in ons land dat dergelijke gevaarlijke sujetten, dergelijke tijdbommen, niet eens van hun vrijheid worden beroofd”, vervolgt Depoortere. “In de ogen van sommigen binnen Justitie betekent Karim K. dus geen enkel gevaar meer voor de maatschappij. Zijn liefdesverdriet was blijkbaar maar van korte duur en is ondertussen al volledig verwerkt.”

Net als de politievakbonden eist het Vlaams Belang absolute nultolerantie bij geweld tegen politie. “Enkel een harde aanpak, enkel de cel, kan hier helpen”, besluit Depoortere. “Deze keer waren er drie zwaargewonde politiemensen en liep een vrouwelijke agente een hersenschudding op, maar helaas zullen er kennelijk eerst doden moeten vallen binnen het politiekorps alvorens deze problematiek door sommige onderzoeksrechters ernstig genomen zal worden. Maar ook bij Verlinden mogen eindelijk de ogen eens open gaan. De noodzakelijke harde aanpak van dit soort criminelen blijft uit en ook van haar belofte, gedaan na een van de vorige gevallen van geweld tegen de Brusselse politie, om zich voortaan burgerlijke partij te stellen, hebben we nog niets gemerkt.”