Nieuws
maandag, 25 mrt 2024

Geen import van buitenlandse conflicten

Foto: iStock. Geen import van buitenlandse conflicten

Volgens het Vlaams Belang zijn de rellen van gisteren in Heusden-Zolder het onvermijdelijke en betreurenswaardige gevolg van de massamigratie. “De honderdduizenden nieuwkomers hebben duidelijk niet allemaal hun conflicten aan onze grens achtergelaten”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “De traditionele partijen oogsten wat ze gezaaid hebben. Om rellen, terreur en ander geweld af te bouwen, moeten we de multicultuur afbouwen.”

Bij de viering van het religieuze Koerdische feest Novruz kwam het tot zware incidenten tussen Koerden, die rondreden met vlaggen van de pro-Koerdische partij PKK, en Turken. Honderden mensen, al dan niet gewapend met knuppels of messen, waren erbij betrokken. Wagens werden beschadigd en ruiten ingeslagen, en er vielen zeker zes (zwaar)gewonden. Het provinciaal interventieplan werd afgekondigd. En om het geweld de kop in te drukken zette de versterkte politie het waterkanon en zelfs een politiehelikopter in.

“Dit land is niet het strijdtoneel van de oorlogen in Koerdistan of Gaza”

“Het is een bijzonder naïeve gedachte dat het binnenhalen van miljoenen Afrikaanse, Aziatische en islamitische migranten in Europa niet gepaard gaat met de import van conflicten”, aldus Van Grieken. “De massamigratie betekent niet alleen import van armoede, cultuurkloven, werkloosheid, taal- en onderwijsachterstand, maar ook het binnenhalen van bloedige buitenlandse conflicten. En dat zien we niet enkel in grootsteden, maar ook, zoals afgelopen zondag, op plaatsen als het Limburgse Heusden-Zolder.”

Voor het Vlaams Belang is in dit land geen plaats voor zij die hun buitenlandse oorlogen in dit land komen beslechten. “Dit land mag niet het strijdtoneel zijn van de oorlogen in Koerdistan, Gaza of om het even waar”, besluit Van Grieken. “Wie zich blijkbaar geroepen voelt die gewelddadige oorlogen te voeren, mag wat ons betreft vandaag nog vertrekken naar het front in het land van herkomst.”