Nieuws
woensdag, 13 okt 2021

Geen kalasjnikovs in onze hoofdstad

Het Vlaams Belang wil dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dringend maatregelen neemt tegen het opduiken van Kalasjnikovs in Brussel. Aanvalsgeweren dus. “Er zijn alweer beelden opgedoken waarop te zien is hoe er met dit oorlogstuig geschoten wordt, ditmaal op de Antwerpsesteenweg”, zegt commissievoorzitter van Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere. “De beelden zouden kaderen in een videoclip van de Brusselse rapper Gotti Maras, maar dat praat dergelijke praktijken uiteraard niet goed.”

Het was NSPV-politievakbondsman Mario Thys die de kat de bel aanbond door de beelden te publiceren. En woordvoerder Olivier Slosse van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene bevestigde dat de man die met een keffiyeh-hoofddeksel vanop een balkon van een gebouw meerdere keren in de lucht schoot, dat vermoedelijk met een echt oorlogswapen deed.

“Kalasjnikovs horen niet thuis op straat”

De officiële aanvraag voor Maras’ videoclip was geweigerd en vermeldde al zeker niet dat er een wapen gebruikt zou worden. “Woordvoerder Slosse acht de kans groot dat, mocht het echt om een Kalasjnikov gaan, het in casu om een verboden wapen zonder vergunning gaat”, aldus Depoortere.

Het Vlaams Belang vindt het opmerkelijk dat tijdens het incident, waarbij diverse schoten weerklonken, niemand de politiediensten ter plaatse heeft gecontacteerd. “Het Brusselse parket startte een opsporingsonderzoek naar het bezit en het gebruik van verboden wapens”, besluit Depoortere. “En ik zal minister Verlinden (CD&V) dan ook aan de tand voelen over deze schietpartij.”