Nieuws
maandag, 31 okt 2022

“Geen plaats voor Hamas in straten van Brussel”

Geen enkele andere partij draagt de vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel als het Vlaams Belang. Wat ons betreft moet iedereen in alle vrijheid zijn of haar opinie kunnen verkondigen, maar bij oproepen tot geweld leggen we een duidelijke grens”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Voor haatbetogingen waarin terreur als deze van Hamas verheerlijkt wordt, zoals de manifestatie waarvan Brussel dit weekend het toneel was, is hier absoluut geen plaats. Het is een schande dat dit werd toegelaten.”

“De betogers scandeerden Arabische en islamistische strijdleuzen, waarin onomwonden opgeroepen werd tot geweld”, aldus Van Grieken. “Vele betogers, al dan niet gemaskerd, zwaaiden er ook met vlaggen van de terreurbeweging Hamas. En dat is een organisatie die door de EU zonder meer als terroristisch wordt beschouwd en die militair en financieel door de schurkenstaat Iran wordt gesteund. Het was een schouwspel, de hoofdstad van een beschaafd land onwaardig. Maar desondanks lieten de media, die al beginnen te huilen bij het opmerken van de kindervriend Zwarte Piet, deze keer elke verontwaardiging achterwege.”

“Geen jihad in mijn straat, en de straten van het multiculturele Brussel zijn daarop geen uitzondering”

“Ik vraag me oprecht af waarom vlaggen van terroristische organisaties en afbeeldingen van raketten, kalasjnikovs en ander wapentuig in dit land getolereerd worden”, vervolgt Van Grieken. “Zo blijft men conflicten uit het Midden-Oosten naar hier importeren. Deze betoging, of hoe je die explosie van haat ook wil noemen, diende plaats te vinden in de Gazastrook of op de Westelijke Jordaanoever. Maar niet in Brussel.”

“Het toont nog maar eens aan hoe multiculturalisme maar al te vaak multiconflict betekent”, besluit Van Grieken. “Het is niet alleen de georganiseerde import van armoede, cultuurkloven, werkloosheid, taal- en onderwijsachterstand, maar ook het binnenhalen van buitenlandse conflicten. Het Vlaams Belang kan hier zeer ondubbelzinnig over zijn. Deze islamistische groeperingen en dit soort betogingen die oproepen tot geweld hebben hier geen enkele plaats.”