Nieuws
woensdag, 29 sep 2021

Geen terugkeer voor Syriëstrijders als Adel Mezroui

Het Vlaams Belang eist dat Foreign Terrorist Fighters berecht worden in het land waarin ze hun misdaden begingen en in geen geval kunnen terugkeren naar ons land. “Het gaat om gewetenloze en gedegenereerde fanatici die plezier scheppen in moorden, verminken en verkrachten”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Dries Van Langenhove. “Syriëstrijders mogen hier nooit meer welkom zijn.”

Een voorbeeld van zo’n op bloed beluste, jihadistische tijdbom is de uit Kapellen afkomstige Syriëstrijder Adel Mezroui, die recent in een Syrische gevangenis voor een documentaire werd geïnterviewd. “Met de lach op het gezicht had Mezroui het over de explosie van een wagen met daarin vier gevangenen van IS”, aldus Van Langenhove. “De afstandsbediening voor de ontploffing liet hij bedienen door zijn driejarige stiefzoon.”

“Syriëstrijders moeten vervolgd en berecht worden in Irak en Syrië”

“Uiteraard gelooft Mezroui niet in de democratische rechtstaat en kiest hij er uitdrukkelijk voor om in een islamitische cultuur te leven, maar dat weerhoudt hem er blijkbaar niet van te willen terugkeren naar België”, besluit Van Langenhove. “Hij heeft die terugkeer ook al via de rechtbank pogen af te dwingen. Hij weet tenslotte heel goed dat dit land Syriëstrijders en hun weduwes is blijven repatriëren.” Voor het Vlaams Belang moet er in de eerste plaats aan de veiligheid van onze burgers worden gedacht en kan er absoluut geen sprake van zijn dit geboefte terug te halen, laat staan om hen vervolgens met alle zorg en OCMW-steun te omringen.