Nieuws
maandag, 01 aug 2022

“Geen toegang voor islamistische haatpredikers!”

De in Frankrijk verblijvende islamistische haatprediker Hassan Iquioussen wil zich bij uitzetting door dat land in België komen vestigen. “We moeten ten allen prijze vermijden dat iemand als Iquioussen zijn activiteiten hier kan komen verderzetten”, zegt Kamerlid Dries Van Langenhove  (Vlaams Belang). “De Belgische regering mag hem dan ook onder geen beding toegang tot het land verlenen.”

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin kondigde vorige week aan dat Frankrijk Hassan Iquioussen het land zal uitzetten. Deze uitzetting komt er nadat de islamitische haatprediker, die gelieerd is aan de Moslimbroeders, verschillende oproepen tot geweld deed tegen de Joodse Gemeenschap. De in Frankrijk geboren Iquioussen, die nog enkel de Marokkaanse nationaliteit heeft nadat de Franse hem ontnomen werd, heeft echter al te kennen gegeven dat hij zich in dat geval in België zal komen installeren.

“Bekende haatpredikers zouden hier geen toegang mogen krijgen”

Het Vlaams Belang wil vermijden dat Hassan Iquioussen zich in België zal komen vestigen. “Het is aan de Belgische regering om ervoor te zorgen dat deze haatprediker de toegang tot het land geweigerd wordt”, zegt Dries Van Langenhove. “Het is al erg genoeg dat er recent IS-vrouwen zijn kunnen terugkeren. Laten we niet de fouten uit het verleden opnieuw maken en dus geen onderdak verschaffen aan dit soort individuen.”

Van Langenhove herinnert eraan dat van de IS-terroristen een groot deel uit België afkomstig was. “Door het wegkijken van verschillende overheden hebben islamistische haatpredikers hier jarenlang ongestoord kunnen opereren en is Molenbeek kunnen uitgroeien tot een broeihaard van extremisme. Laten we dit niet vergeten en verhinderen dat nieuwe haatpredikers zich hier kunnen vestigen.”