Persberichten
zaterdag, 08 jun 2024

Geert Wilders bezoekt Vlaams Belang in Aalst: “Na Nederland, is Vlaanderen aan de beurt”

Foto: Vlaams Belang. Geert Wilders bezoekt Vlaams Belang in Aalst: “Na Nederland, is Vlaanderen aan de beurt”

Exact één dag voor de verkiezingen en na de succesvolle regeringsonderhandelingen in Nederland, sprak PVV-voorzitter Geert Wilders de kandidaten van het Vlaams Belang toe tijdens een campagnemeeting in Aalst. “Met een overweldigende verkiezingsoverwinning is Wilders erin geslaagd een regering te vormen en de Nederlanders weer op de eerste plaats te zetten”, stelt Tom Van Grieken. “Morgen kan hetzelfde in Vlaanderen gebeuren, als de kiezer het Vlaams Belang groot genoeg maakt.”

De verkiezingsoverwinning van de PVV in Nederland heeft de deuren voor een regeringsdeelname van het Vlaams Belang wagenwijd open gezet. “Dankzij een niet te negeren signaal van de kiezer, zit de PVV nu in de Nederlandse regering”, aldus Van Grieken. “Deze zondag kan een herhaling daarvan worden. Dan kunnen we ook onze mensen op de eerste plaats zetten.”

“Als we morgen de grootste partij van Vlaanderen worden, maken we Vlaanderen weer van ons!”

Ook volgens Wilders is dit het scenario dat op tafel ligt. “Ik heb Bart De Wever horen herhalen dat hij niet met het Vlaams Belang wil regeren, ondanks het feit dat meer dan de helft van zijn eigen kiezers dat willen”, aldus Wilders. “Dankjewel Bart De Wever, want jouw eigen kiezers weten nu wat ze morgen te doen staat: stemmen op het Vlaams Belang!”

“In Vlaanderen zien we hetzelfde als in Nederland. Voor de verkiezingen sloot elke partij de deur voor een samenwerking en deed de media er alles aan om een stem op PVV weg te zetten als een nutteloze stem. Nu levert diezelfde partij ministers en staatssecretarissen”, besluit Van Grieken. “Eerst werden we genegeerd, dan uitgelachen en intussen nog steeds volop bestreden. De strijd om de ideeën hebben we echter gewonnen. Elke stemt telt nu. Als we morgen de grootste partij van Vlaanderen worden, maken we Vlaanderen weer van ons!”