Nieuws
vrijdag, 29 mei 2020

Gemeenteraad Molenbeek stemt motie pro-regularisatie illegalen: Vlaams Belang laakt “links opbod”

Een alternatieve meerderheid bestaande uit Ecolo-Samen, PTB, cdH en meerderheidspartij PS, keurde donderdag een motie goed in Sint-Jans-Molenbeek die pleit voor een regularisatie van illegalen. Vlaams Belang Brussel betreurt deze “promotie van wetsovertreding” en vindt dit “tekenend voor het opbod tussen de linkse partijen in Brussel”, zo klinkt het. “Men moet eindelijk eens de echte problemen van de Brusselaar die bedreigd wordt door een economische crisis aanpakken.” 

Linkse groeperingen die ijveren voor regularisatie en het toekennen van extra rechten aan illegalen zijn de laatste weken heel actief in het Brusselse. Begin deze week werd nog een betoging aan het kabinet van Migratieminister Maggie De Block (Open Vld) door de politie richting gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node verjaagd. Molenbeek ondervindt hetzelfde fenomeen. Krakers van het voormalig rusthuis Sequoia in de Jean Dubrucqlaan worden een hand boven het hoofd gehouden. Deze krakersgroep zou er illegalen huisvesten in het gebouw, dat eigenlijk moet worden verbouwd.

De Brabandere over wisselmeerderheid Molenbeek: "Dit is een links politiek opbod terwijl de echte problemen niet worden aangepakt"

In het Brussels Parlement werden kritische vragen gesteld door fractievoorzitter Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) over de penibele situatie. “Gemeente en gewest willen deze bezettingen van eigendommen niet veroordelen en schermen zelfs met het gewestelijk verbod op uitzettingen zolang deze coronapandemie duurt”, zo klonk het uit de Lootens-Staels mond. “Deze gemeenteraad doet er zelfs nog een schepje bovenop en haalt de economische stilstand door de coronacrisis in het ‘informele circuit’ aan om te pleiten voor een regularisatie van illegalen zodat ze kunnen genieten van onze sociale zekerheid. Eerst onze verblijfs- én zwartwerkwetten overtreden en dan uitkeringen krijgen? Dat is de wereld op zijn kop. Misdrijven moet je bestraffen, niet belonen.” 

“Het pleiten voor regularisatie van de mensen die actief zijn in het zwarte economische circuit past volledig in de concurrentiestrijd en het politiek opbod waarin de linkse partijen in Brussel zijn verwikkeld”, stelt ook senator Bob De Brabandere, voorzitter van Vlaams Belang Brussel. “Er wordt gepleit voor maatregelen die kant noch wal raken en de echte problemen van de Brusselaar, die onder druk staat van een dreigende economische crisis, worden niet aangepakt. Men ziet deze politieke verlamming op alle politieke niveaus in Brussel. Linkse partijen vallen elkaar voor de voeten om migrantenstemmen te ronselen, maar bestuurd wordt er niet. De Brusselaar verdient beter.”