Persberichten
vrijdag, 04 okt 2019

Generaal Thys krijgt letterlijk gelijk: “leger zit in de shit”

Vlaams Belang eist dringend middelen voor Defensie

Toen generaal Thys eind september in de media verklaarde dat het “leger in de shit zit”, had hij ongetwijfeld niet gedacht amper twee maanden later letterlijk gelijk te krijgen. In de kazerne van Aarlen (zie bijgevoegde foto’s) lopen de toiletten ondertussen immers letterlijk over.

Spijtig genoeg gaat het niet over een alleenstaand geval. Zo zijn er in Marche-En-Famenne blokken waar 50 militairen, waaronder een tiental vrouwen, het moeten stellen met letterlijk één toilet. In Evere is de verwarming -met de winter voor de deur- al maanden stuk. Op de legercampus Saffraanberg valt dan weer met de regelmaat van de klok de elektriciteit uit, zijn er in een aantal blokken geen functionerende toiletten meer en is het op dit ogenblik zo dat de volledige campus zonder water zit. Er is zelfs geen water voor de keuken of de douches, laat staan de toiletten.

Voor het Vlaams Belang is dit totaal onaanvaardbaar”, zegt Kamerlid Steven Creyelman (Vlaams Belang). “Het feit dat onze militairen te horen krijgen dat er voor de herstelling van al deze problemen geen geld is, is gewoon hemeltergend en zelfs een regelrecht schande. De tijd van loze beloftes door de politiek moet dan ook maar eens gedaan zijn. Het is tijd voor échte oplossingen!

Het Vlaams Belang zal hierover minister Reynders ondervragen.

Het leger zit echt in 'de shit'.