Nieuws
donderdag, 08 dec 2022

Gent wil conservatieve studenten discrimineren: “Is dat uw liberale democratie, Declercq?”

Foto: iStock. Gent wil conservatieve studenten discrimineren: “Is dat uw liberale democratie, Declercq?”

Afgelopen donderdag, 2 december, stelde Filip Dewinter (Vlaams Belang) op uitnodiging van KVHV-Gent zijn nieuwste boek Omvolking voor. Gisteren, tijdens een bijzondere commissie, stelde Schepen van Personeel, Jeugd, Facilitair Management en Internationale Solidariteit Hafsa El-Bazioui (Groen) dat de juridische dienst van de stad zich zal buigen over de erkenning van KVHV-Gent als studentenvereniging. “Waar links en liberalen aan de macht zijn, heeft men blijkbaar een probleem met andere meningen”, aldus Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). “Wanneer een lokale overheid onze grondrechten met de voeten treedt, dient een hogere instantie, in deze de Vlaamse overheid, in te grijpen. Bovendien moeten onze veiligheidsdiensten Antifa als een terreurorganisatie beschouwen die onze democratie ondermijnt.

“Wederom toont links hier haar ware gelaat”, vervolgt Vandendriessche. “Eerst probeerden verschillende linkse organisaties de lezing te laten verbieden aan de Universiteit Gent. Ze vingen echter bot, gezien ze verhinderd werden door de wetgeving op vrije meningsuiting. Daar de democratische weg niet mocht baten, richtte men zich tot geweld en intimidatie om de lezing te verhinderen. Gegadigde studenten en burgers werden de toegang versperd, en mochten aan den lijve ondervinden dat een lezing van nota bene de ondervoorzitter van het Vlaams Parlement bijwonen, niet getolereerd wordt door de zogeheten antifascisten.”

“In het links-liberale bastion Gent worden andere meningen niet getolereerd”

“De politie heeft te lang laten begaan, en had kordater moeten optreden tegen de linkse belaging. Een universiteit dient een oord van vrij debat te zijn, en indien nodig is het aan de ordediensten om dit te bewaren”, stelt Vandendriessche. “Dat schepen El-Bazioui, die zelf aanwezig was bij een tegenbetoging waarbij negen amokmakers gearresteerd werden, nu de juridische dienst van stad Gent opdraagt de erkenning van KVHV-Gent onder de loep te nemen, is een democratie onwaardig. Men tracht studenten te discrimineren omwille van een openbare, tegensprekelijke lezing. Een zoveelste vlek op het links-liberale blazoen van burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).”

Als lid van de Commissie Burgerlijke Vrijheden (LIBE) in het Europees Parlement, is Vandendriessche niet verbaasd. “Links is fundamenteel autoritair en totalitair. Eenmaal aan de macht, willen ze dat burgers enkel nog de vrijheid mogen hebben het eens te zijn met de machthebbers. Daarvoor grijpen ze naar censuur, intimidatie en staatsrepressie. Wij, als nationalisten, verzetten ons hier uiteraard tegen. Vrijheid en democratie zijn voor ons het hoogste goed. En dat verdedigen wij voor alle burgers. Je kan vrije meningsuiting niet enkel voor jezelf opeisen zonder dat tegelijk voor anderen te verdedigen.”