Persberichten
dinsdag, 09 apr 2019

Gerolf Annemans stelt nieuw boek voor: “De ontvoering van Europa”

‘De ontvoering van Europa’. Dat is de titel van de nieuwe pennenvrucht van Gerolf Annemans dat dinsdag werd voorgesteld aan de pers. Het vuistdikke werk is volgens het Vlaams Belang-Europarlementslid “een doorwrochte poging om de centraliserende krachten in de Europese Unie een halt toe te roepen en de macht opnieuw zo dicht mogelijk bij het volk te leggen.”

De Europese Unie is volgens Annemans immers op een punt aanbeland waarbij de lidstaten elke vorm van beslissingsrecht driegen te verliezen op cruciale domeinen als immigratie, economie, fiscaliteit en zelfs sociale zekerheid. “The point of no return die de centralisten voor ogen hebben, mag niet bereikt worden”, waarschuwde Annemans. “De bulldozer moet worden gestopt.”

Machtsopslorpende pionnen

Als volksnationalist pleit Annemans ervoor om de macht zo dicht mogelijk bij de burger te leggen. “Hou politici zodanig dicht bij je dat je ze een schop onder hun kont kunt geven”, aldus Annemans. Volgens de auteur leiden de meeste EU-politici immers aan een vorm van schizofrenie eens ze tot ze een van de EU-instellingen toetreden. “Het lijkt wel of de EU-fanatici hun nationale bagage achter laten aan de ingang van het Europees parlement en transformeren tot machtsopslorpende pionnen die maar één zaak voor ogen hebben: het uitkleden van de soevereinde natiestaat.” 

“One size, fits none”

Volgens Annemans liggen de kaarten voor de EU-critici goed. Zo goed zelfs dat de nieuwe “Europese Alliantie van Volken en Naties”, die deze week door Buitenlandminister Salvini werd voorgesteld, na 26 mei wel eens aanspraak kan maken op een Europees Commissaris. Die laatste instelling wil Annemans overigens aan macht onttrekken door ze te herleiden tot een “solide Europese studiedienst.”   

Vrijheid in plaats van EU-religie

Rode draad doorheen het boek blijft voor Gerolf Annemans de noodzaak van het herstellen van de vrijheid. De EU te ver is volgens het Europees parlementslid te ver afgedwaald van het ideaal van schoonheid in verscheidenheid. “De eenheidsworst die de EU-fanatici ons door de strot trachten te duwen is oneetbaar. Of zoals de Britten zeggen: “One size, fits none.” Annemans wil dat de natiestaten opnieuw gaan samenwerken op basis van vrijheid en niet op basis van een al te ver doorgeslagen EU-religie.