Nieuws
maandag, 20 sep 2021

Geweld tegen Brusselse agenten moet stoppen

Het Vlaams Belang herhaalt zijn eis dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) actie onderneemt om de Brusselse politie te beschermen. “Vandaag nog werden agenten in Molenbeek geslagen met een krik door iemand die het blijkbaar niet eens was met de vaststelling van een verkeersinbreuk”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Een agente liep daarbij zelfs een hersenschudding op en enkele anderen raakten gewond. Ziedaar het resultaat van een beleid van praten, pamperen en knuffelen.”
 
“Het gaat om een zoveelste geval van brutaal geweld tegen de politie in de hoofdstad en zolang de problematiek om electorale redenen genegeerd wordt door de beleidspartijen zal dit uiteraard blijven duren”, aldus Depoortere. “Naar aanleiding van een vorig geweldsdelict tegen de politie had Verlinden aangekondigd zich voortaan burgerlijke partij te stellen. Ze moet nu maar een keertje de daad bij haar woord voegen en ik zal er dan ook nauwgezet op toezien dat dit gebeurt.”
  
“Dit soort straatcriminaliteit vereist een harde aanpak”, besluit Depoortere, die ook naar aanleiding van dit geval van geweld tegen de Brusselse politie Verlinden zal ondervragen. “Onze partij diende eerder al een voorstel voor snelrecht in. Samen met een zerotolerantie is dit een absolute noodzaak om het tij te kunnen doen keren.”