Nieuws
donderdag, 04 apr 2024

Golf van steekincidenten op openbaar vervoer

Vandaag raakte een 69-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond bij een steekincident in een trein in het Centraal Station van Antwerpen. De dader zou een twintiger uit Irak zijn. Maandag raakte ook al een man in levensgevaar na een steekpartij op een trein in Brussel-Noord. “Zulke steekpartijen zijn pandemisch geworden”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “We moeten recht en orde herstellen op het openbaar vervoer en in onze steden. Dat kan enkel met een ijzersterk Vlaams Belang.”

De vrouw die vanmorgen in Antwerpen levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis werd overgebracht, kreeg meerdere steken met een mes. Ook twee getuigen werden compleet in shock overgebracht naar het ziekenhuis. De dader kon aanvankelijk ontsnappen, maar werd door de politie tegengehouden aan de inkomhal van het Centraal Station. Hij wordt verhoord en is gearresteerd. 

“Daders moeten keihard aangepakt worden en de beveiliging op het openbaar vervoer moet opgevoerd worden”

“Dit is geen alleenstaand geval meer”, zegt Van Grieken. “De ene steekpartij na de andere volgt elkaar op. Het Vlaams Belang zal dit nooit normaal vinden of aanvaarden als ‘grootstedelijke problematiek’ die hoogstens nog het regionieuws haalt omdat ze zo frequent voorkomt. Daders moeten keihard aangepakt worden en de beveiliging op het openbaar vervoer moet opgevoerd worden.”

“Het is tijd dat de angst weer van kamp verandert”, besluit de voorzitter. “We moeten recht en orde herstellen. Een overkoepelende aanpak blijft uit. De Vivaldi-regering wil het liefst dat zulke incidenten zo snel mogelijk onder de mat worden geveegd en er zo weinig mogelijk aandacht naartoe gaat. Dat moet veranderen. Enkel met een ijzersterk Vlaams Belang kunnen we Vlaanderen weer veilig, weer van ons, maken!”