Nieuws
vrijdag, 25 nov 2022

Groenen laten pendelaars in de steek

Foto: iStock. Groenen laten pendelaars in de steek

Door de aanhoudende problemen bij de NMBS denken steeds meer pendelaars erover na om terug de auto te nemen. "Er zijn nog nooit zoveel vertragingen en overvolle of zelfs afgeschafte treinen geweest als onder Mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo)”, zegt Kamerlid Frank Troosters. “Het is cynisch om te moeten vaststellen dat groene politici de pendelaars in de steek laten en net voor meer vervuiling zorgen.”

De problemen bij de NMBS blijven aanhouden met alsmaar meer overvolle of afgeschafte treinen. Door het verouderd materiaal moeten treinen steeds vaker met minder wagons rijden. Dit heeft als gevolg dat reizigers meer dan ooit als sardines op elkaar moeten zitten.  

“Beste mensen, deze trein zit te vol. Is er iemand die wil afstappen, zodat we de reis kunnen verderzetten?”, werd er vorige week zelfs afgeroepen in een IC-trein van Antwerpen naar Brussel. 

Eerder bleek ook al dat de stiptheid van de NMBS-treinen in oktober al gezakt was naar het laagste niveau sinds november 2018. Steeds meer pendelaars denken er dan ook over na om terug met de auto naar het werk te gaan.

“Groenen duwen pendelaars terug in de wagen”

"Er zijn nog nooit zoveel vertragingen en overvolle of zelfs afgeschafte treinen geweest als onder federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo)”, zegt Troosters. “Zijn plannen met de NMBS zijn niet alleen onrealistisch. Hij duwt de pendelaars gewoon terug in de wagen.”

Volgens het Vlaams Belang zegt de malaise bij het openbaar vervoer veel over groene politici. “Het is cynisch om te moeten vaststellen dat zij de pendelaars in de steek laten”, aldus Troosters. “Net zoals bij hun dogmatische kernuitstap gebleken is, zorgen zij enkel voor meer verarming en meer vervuiling.”