Nieuws
zondag, 19 jun 2022

Het Vlaams Belang feliciteert partij van Le Pen en Bardella met overwinning

Het Vlaams Belang feliciteert de partij van Marine Le Pen en Jordan Bardella. De rechts-patriottische zusterpartij van het Vlaams Belang in Frankrijk, het Rassemblement National, heeft een historische monsterzege geboekt. De partij haalt volgens de eerste projecties 89 zetels in het Franse parlement. RN behaalt hiermee niet alleen een record, maar steekt ermee tevens de traditionele centrumrechtse partij van Les Republicains waarschijnlijk voorbij, wat kan tellen qua symboliek. “We zitten duidelijk in een nieuwe tijd met een nieuwe wind”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “En we kunnen alleen maar blij zijn dat Macron waardige oppositie krijgt. Het RN is er bovendien in geslaagd om een meerderheid te ontzeggen aan Macron. Wat een resultaat!”

“Ik ben ontzettend blij met de zege van Marine Le Pen en Jordan Bardella”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Uiteraard hebben zij dit mooie resultaat neergezet door hard werk, maar nog veel belangrijker slaan hun pro-sociale oplossingen en identitaire verhaal ontzettend aan in Frankrijk, net zoals de boodschap van het Vlaams Belang dat hier doet.”

“RN is een succes omwille van hard werk, maar zeker ook omwille van identitair en sociaal verhaal RN”

“Het Rassemblement National wil Frankrijk teruggeven aan de Fransen”, besluit Van Grieken. “Het Frankrijk van RN moet terug soeverein worden, over de eigen centen en grenzen beslissen, laat werken lonen en is solidair met de minder gefortuneerden. Dat is de sleutel van het Franse RN-succes en dat is exact wat het Vlaams Belang wil voor Vlaanderen: minder migratie, minder externe bemoeienis, minder belastingen, meer sociaal beleid, meer veiligheid en meer Vlaanderen. Zij aan zij gaan we voor een vrij Europa, voor ons Europa!”

Het Vlaams Belang verzamelt samen met RN op 23 juni donderdag in Antwerpen, onder de Europese ID-koepel (Identiteit en Democratie) Eén van de hoofdsprekers is Jordan Bardella, voorzitter van het Rassemblement National.

Wat. Een. Resultaat. 🤩🇫🇷
Proficiat aan @MLP_officiel en @J_Bardella! Onze zusterpartij @RNational_off boekt een historisch zege met 80-100zetels in de Assemblée Nationale. Ze worden wss de grootste oppositiefractie en Macron haalt zelfs geen meerderheid. 💪🏻 #legislatives2022 pic.twitter.com/2MtyZ21P8B

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) June 19, 2022