Nieuws
maandag, 02 okt 2023

Hoog tijd dat N-VA het cordon laat vallen

Foto: Vlaams Belang. Hoog tijd dat N-VA het cordon laat vallen

Het Vlaams Belang roept N-VA-voorzitter Bart De Wever op eindelijk naar zijn kiezers te luisteren en voor eens en voorgoed af te stappen van het antidemocratische cordon sanitaire. Driekwart van de N-VA-kiezers wil dat hun partij een Vlaamse regering zal vormen met de onze”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Het wordt tijd dat De Wever de Chinese muur tussen hemzelf en zijn achterban sloopt.”

De Grote Peiling van VTM en Het Laatste Nieuws liet niet enkel een bijzonder goede score voor het Vlaams Belang zien, ze toonde ook voor een zoveelste keer aan dat een meerderheid van de Vlamingen gekant is tegen het cordon. Binnen de N-VA gaat het om 75 procent. “Maar de partijtop blijft helaas halsstarrig vasthouden aan dit systeem van uitsluiting”, aldus Van Grieken, die erop wijst dat de N-VA het cordon steeds strikt heeft toegepast, tot in het kleinste gehucht. “Lokale N-VA-afdelingen moeten zelfs op papier beloven geen coalities met onze partij aan te gaan. Een wel heel schizofrene houding voor een partij die officieel beweert gekant te zijn tegen het cordon.”

“De N-VA-top zal alleen nog verder vervreemden van haar achterban”

“De onderliggende bedoeling is uiteraard de zogenaamde zinloosheid van een Vlaams Belang-stem aan te tonen”, gaat Van Grieken verder. “Maar zoals ook deze peiling weer aantoonde, wordt aan dit fabeltje amper nog geloof gehecht. Integendeel, het wordt meer en meer mensen duidelijk dat net een stem voor deze N-VA een volstrekt zinloze stem is.” De partijvoorzitter verwijst in dit verband naar het voortdurende kiezersbedrog van de N-VA. “In ruil voor ministerpostjes was men onmiddellijk bereid het communautaire in de diepvries te steken, en ook op het vlak van migratie werd geen enkele belofte gehouden.”

“De Vlaming draagt de democratie hoog in het vaandel en wil het cordon dus weg”, merkt Van Grieken tot slot op. “Door hardnekkig aan dit onding vast te houden, zal de N-VA-top alleen maar nog verder vervreemden van haar achterban. Niemand gelooft nog de praatjes van De Wever en consoorten, en dat merk je onmiddellijk wanneer je met de N-VA-achterban over samenwerking spreekt. Het wordt hoog tijd dat Bart De Wever uit zijn ivoren toren komt en de democratie laat spreken.”