Nieuws
dinsdag, 05 jul 2022

‘Iedereen verdient vakantie’ moet er zijn voor onze mensen

De Vlaamse overheid wil met ‘Iedereen verdient vakantie’ ervoor zorgen dat kansarme of minder mobiele mensen ook op vakantie kunnen gaan. “Het Vlaams Belang staat volledig achter de idee van dit soort initiatieven”, zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder. “Op voorwaarde dat onze mensen hier gebruik kunnen maken, want op de vraag welke groepen hier gebruik van maken, kan of wil minister Demir niet antwoorden.”

‘Iedereen verdient vakantie’ is er voor vakantiegangers met een beperkt budget, een beperking of een bijzondere vraag. Zo staat het geformuleerd op de website van dit initiatief van de Vlaamse regering. Hiermee kunnen er zowel binnenlandse daguitstappen naar natuur-en pretparken gedaan worden als langere verblijven aan zee of in het buitenland geboekt worden. Het recht op vakantie voor iedereen wordt door de Vlaamse regering zeer belangrijk gevonden, vandaar dat bevoegd minister Zuhal Demir het wil moderniseren met een nieuw decreet.

“Het Vlaams Belang deelt eveneens de mening dat alle Vlamingen op vakantie moeten kunnen gaan“, zegt Kristof Slagmulder. “Bovendien zet ‘Iedereen verdient vakantie’ ook binnenlandse pareltjes zoals Bokrijk en onze historische stadscentra extra in de kijker.”

“Wie heeft er allemaal recht op zo’n vakantie?”

Het Vlaams Belang ondervroeg in het Vlaams Parlement minister Demir over de doelgroep van dit Vlaams initiatief, maar zij kon of wou hier geen antwoord op bieden. “Er verblijven in ons land te veel personen die hier om verschillende reden eigenlijk niet horen te zijn”, aldus Slagmulder. “Als zou blijken dat vooral personen van buiten Europa gebruik maken van ‘Iedereen verdient vakantie” dan moeten we ons inderdaad de vraag durven stellen of de Vlaamse belastingbetaler hier wel moet voor opdraaien.”

Slagmulder roept daarom Demir op om dit toch zo snel mogelijk in kaart te brengen. “Er zijn heel wat minder gegoede Vlaamse gezinnen die ook graag dergelijke uitstappen met hun gezin zouden willen maken, maar hiervoor uit de boot vallen. Iedereen verdient vakantie, maar de Vlaming verdient ook transparantie als het gaat over zijn of haar belastinggeld want op het einde van de rit is het de Vlaming degene die de factuur betaalt.”