Persberichten
donderdag, 06 jun 2019

Informateurs hebben het nog niet goed begrepen

Vandaag brengen de informateurs Vande Lanotte en Reynders verslag uit aan de koning over de informatieopdracht die zij van hem hebben gekregen omtrent de mogelijkheden tot het vormen van een nieuwe federale regering.

Het Vlaams Belang stelt daarbij vast dat het door beide informateurs niet waardig werd bevonden om door hen te worden gehoord.

Barbara Pas: “Men vraagt zich af op welke planeet deze beide heren eigenlijk leven. Het Vlaams Belang was dé grote winnaar van de voorbije verkiezingen. Bovendien stemden Vlaanderen en Franstalig België politiek zó uiteenlopend dat nu toch wel voor iedereen duidelijk is dat dit land met het huidige institutionele kader niet meer te besturen valt, ten minste als men de resultaten van de stembusuitslag in beide delen van het land wil respecteren. Wat iedereen ziet, hebben de informateurs blijkbaar nog altijd niet begrepen. Het is daarom hoog tijd dat men ook op dat niveau inziet dat het ogenblik van een copernicaanse omwenteling richting een veel grotere zelfstandigheid voor Vlaanderen en Wallonië aangebroken is en dat daarnaar toe wordt gewerkt. Zo niet dreigt dit land in totale chaos gestort te worden met alle gevolgen van dien voor de bevolking.