Nieuws
zondag, 27 sep 2020

INTEGRAAL: Inleiding Van Langenhove op protestrit naar Brussel

Het Vlaams Belang heeft deze middag een protestmeeting gehouden op de Heizel (Parking C) nabij Brussel. Over heel Vlaanderen vertrokken er protestritten. Een gemotoriseerde betoging dus, om zoveel mogelijk de veiligheid te garanderen tijdens deze coronacrisis. Ruim 5.000 wagens arriveerden op de verzamelplaats, met circa 15.000 deelnemers. Vlaams Belang-kopstukken Tom Van Grieken en Barbara Pas gaven er toespraken, terwijl Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie) de inleiding verzorgde. “Deze betoging is nog maar het begin van onze strijd tegen deze linkse en anti-Vlaamse Vivaldi-coalitie!”

Onderaan vindt u de integrale inleiding van Van Langenhove:

Welkom iedereen, 

Welkom aan alle trouwe militanten, 

aan allen die uren en dagen bezig zijn geweest om hun wagen, bus, truck of motto er prachtig uit te laten zien. 

Maar welkom ook aan iedereen die voor het eerst op straat komt,

ook aan de vele N-VA’ers en zelfs Open Vld’ers en CD&V’ers hier aanwezig, het is mooi om te zien dat de Vlamingen front vormen wanneer de nood hoog is. 

Welkom dus aan iedereen die de daad bij het woord heeft gevoegd. 

We zijn hier vandaag in Vlaams-Brabant, de frontlinie van de vervreemding en de verbrusseling, maar ook de provincie van verzet. Nergens in ons mooie land is het zo duidelijk wat ons te wachten staat als we ons niet gaan verzetten. 

Vlaamse kinderen die geen deftig onderwijs meer krijgen omdat ze terechtkomen in klassen waar de meerderheid geen Nederlands spreekt. 

Franstaligen die de Vlaamse randgemeenten rond Brussel inpalmen en er met een dédain de Vlamingen als tweederangsburgers behandelen. 

Steden als Vilvoorde, hier vlakbij, die wereldwijd op nummer één staan als leverancier van IS-strijders. 

Maar vooral ook verloedering. Onveiligheid. Het gevoel, dat we vreemden zijn geworden in eigen land. 

En die Brusselse olievlek, die strekt zich intussen al ver buiten Vlaams-Brabant. Ook de vele NinovietersAalstenaars en mensen van Denderleeuw hier aanwezig hebben de geneugten van de Brusselse multiculturele verrijking al aan den lijve mogen ondervinden. 

De Brusselse toeristen’ hebben deze zomer hun terreur zelfs tot aan de kust gebracht, één van de weinige plaatsen waar Vlaamse gezinnen tot voor kort nog een rustige dag, gezellig onder elkaar, konden doorbrengen. De afgelopen zomermaanden werd het pijnlijk duidelijk: nergens in ons Vlaanderenland kunnen de gevolgen van de massamigratie nog worden ontlopen. 

En ondanks al die miserie, wil de EU ons nu een nieuw migratiepact opdringen dat nóg verder zal gaan. Massamigratie uit Afrika moet nog meer worden gestimuleerd en gefaciliteerd, volgens die dikbetaaldeonverkozen eurocraten hier ietsje verder. En de Vivaldiregering wil zelfs nóg een paar stappen verder gaan. De paarsgroene particraten dromen al luidop van een nieuwe collectieve regularisatieronde. Ze willen de honderdduizenden illegalen die onze wetten hebben gebroken niet terugsturen, nee, ze willen hen belonen met papieren. 

En waarom? Zogezegd omwille van ‘de vele voordelen van migratie’Maar ik wil Maggie De Block, eurocommissaris von der Leyen, mateke Conner Rousseau of plooier Egbert Lachaert wel eens zien uitleggen aan een brandweerman die met molotovcocktails wordt bekogeld wat die voordelen van migratie precies zijn. 
Ik wil wel eens zien, hoe ze een winkelier gaan overtuigen dat migratie voor hem een verrijking is, nadat hij al tien keer werd overvallen door migranten. 
Die ‘vele voordelen van migratie’, zouden ze dat durven vermelden aan ambulanciers die tegenwoordig al steekwerende vesten moeten dragen, tegen meisjes in onze grootsteden die s avonds niet meer buiten durven komen uit angst om weer nageroepen of betast te worden, tegen treinconducteurs die worden bespuwd, buschauffeurs die worden uitgescholden of aangevallen, gaan ze daarover beginnen zeveren over ‘de vele voordelen van migratie’

Ik dacht het niet. 

Hoe kunnen die politici ons volk nog recht in de ogen kijken en praten over ‘de vele voordelen van migratie’, als holebikoppels worden weggepest uit hun straat, als er bommen af gaan in onze luchthaven en metro, als onze politiemensen op klaarlichte dag in elkaar geklopt worden in onze hoofdstad, als onze stranden een oorlogszone zijn geworden, hoe kunnen ze dan in godsnaam nog de Vlaming in de ogen kijken en praten over ‘de vele voordelen van migratie’? 

Maar wees gerust, wij gaan ons hiertegen verzetten. Verenigd, met een Vlaams front van alle mensen van goede wil, gaan we de strijd aan tegen de politici die ons land willen overspoelen met nog meer massamigratie. 
En beste mensen, voor ik afsluit wil ik nog één ding duidelijk maken: Dit is nog maar het begin van onze strijd. Wij gaan de paarsgroene particraten uit Brussel bestrijden op elk mogelijk front. Wij Vlamingen gaan op straat komen tot onze democratie weer in ere wordt hersteld, tot we onze grenzen en centen weer in eigen handen hebben. Vandaag hier op de Heizel geven we de aftrap van het verzet dat zal blijven groeien.

Van Langenhove: "Vlaanderen van ons!"

De komende jaren zullen immers cruciaal zijn om ons Vlaamse volk te redden van de ondergang. Om onze kinderen een toekomst te geven in de dorpen waar wij zijn opgegroeid. Om hen te laten genieten van de tradities die ons hebben grootgebracht. Om hen een toekomst te geven in ons land. Om het land van onze voorvaderen ook het land te maken van onze nakomelingen. 

Wij zijn immers slechts een schakel in een ketting van vele generaties. En ik zweer het u hier vandaag, wij gaan ervoor zorgen met al onze energie, met ons hele bestaan, dat die ketting van generaties Vlamingen niet zal stoppen bij ons. Dat die ketting sterker zal worden dan ooit tevoren! 

Het verzet begint vandaag, en het verzet tegen de anti-Vlaamse politici die ons vanuit Brussel klein willen krijgen zal alleen nog maar groeien! Vanuit elke stad, vanuit elke straat, vanuit élk Vlaams gezin, zal de roep om zelfbestuur alleen nog maar toenemen! Wij staan hier vandaag met vele duizenden, en vele duizenden zullen tienduizenden worden, honderdduizenden zelfs als het moet, en bij de volgende verkiezingen een overweldigende Vlaamse meerderheid van miljoenen Vlamingen die zeggen, tot hier en niet verder. Genoeg is genoeg. Te veel is te veel. Dit is ONS land, en van niemand anders! VLAANDEREN. IS. VAN ONS. 

En dan geef ik nu graag het woord aan de vrouw die al heel wat watertjes heeft doorzwommen, ze zat vannacht in de nachtmerries van Conner Rousseau en Egbert Lachaert, maar vandaag is ze hier bij ons: de leidster van de oppositie tegen Vivaldikoningin der Kamervragen, uw en onze fractievoorzitster in het federale parlement, niemand minder dan Barbara Pas!