Nieuws
zondag, 27 sep 2020

INTEGRAAL: Toespraak Van Grieken op protestrit naar Brussel

Het Vlaams Belang heeft deze middag een protestmeeting gehouden op de Heizel (Parking C) nabij Brussel. Over heel Vlaanderen vertrokken er protestritten. Een gemotoriseerde betoging dus, om zoveel mogelijk de veiligheid te garanderen tijdens deze coronacrisis. Ruim 5.000 wagens arriveerden op de verzamelplaats, met circa 15.000 deelnemers. Vlaams Belang-kopstukken Tom Van Grieken en Barbara Pas gaven er toespraken, terwijl Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie) de inleiding verzorgde. “Deze betoging is nog maar het begin van onze strijd tegen deze linkse en anti-Vlaamse Vivaldi-coalitie!”

Onderaan vindt u Bede integrale toespraak van Van Grieken:

VivaldiWallonië bepaalt en Vlaanderen betaalt. 

Beste vrienden, 

We staan hier vandaag eendrachtig. Schouder aan schouder. Met het besef dat er iets groter, iets belangrijker is dan ons individueelste belang. Vlaamse arbeiders staan zij aan zij met Vlaamse ondernemers. Studenten samen met gepensioneerden. Want we beseffen allen dat het zo ongelooflijk onrechtvaardig is dat de verliezers van de verkiezingen - en mocht u dat vergeten zijn: dat zijn alle traditionele partijen - dat die verliezers aan de macht gaan komen en dat winnaars van de verkiezingen - en dat zijn wij voor alle duidelijkheid - opnieuw aan de kant worden gezet. 

We staan hier vandaag eendrachtig omdat we beseffen dat deze Vivaldi-regering, door de Franstaligen zal worden gedomineerd en de Vlamingen weer zullen worden geminoriseerd. 

We staan hier vandaag eendrachtig omdat we beseffen dat met deze Vivaldi-regeringhet opnieuw Wallonië is die bepaalt en het Vlaanderen is die betaalt. 

Het is daarom vanuit democratisch oogpunt een regelrechte schande dat er een regering in elkaar wordt gebricoleerd die in Vlaanderen niet eens over een meerderheid in het parlement beschikt. Met andere woorden: het doet er niet toe hoe de Vlamingen stemmen. Met onze mening, met uw mening wordt geen rekening gehouden. 

Iedereen kent die boutade over het voetbal: voetbal is een spel met 22 mannen die achter een bal aanlopen, en op het einde winnen de Duitsers. Het is een beetje hetzelfde met de politiek in België: je mag stemmen hoe je wil, maar op het einde winnen de linksen en de Franstaligen. 

Vivaldi: Wallonië bepaalt en Vlaanderen betaalt. 

Beste vrienden, 

Mocht het nog niet duidelijk zijn: Vivaldi is dus niet waar Vlaanderen voor heeft gekozen. 

Wat gaan wij dan wel gaan krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de partijen die in de Vivaldi-regering zitten die kennen we wel. Zo hebben we toch de mogelijkheid om een kleine voorafname te maken. 

Van Groen en Ecolo krijgen we allicht klimaattaksen en een nog hogere energiefactuur, waar niemand om heeft gevraagd. 

Van Open Vld en MR krijgen we meer België, u weet wel het niveau waar al maanden niets werkt. 

Van sp.a en PS krijgen we meer migratie, want die hebben nood aan nieuwe geïmporteerde kiezers. 

En tenslotte krijgen we van de CD&V… ja wat gaan we eigenlijk nog krijgen van de CD&V? Ik denk dat CD&V-voorzitter Joachim Coens net zoals wij dat niet weten. Die hopen gewoon op postjes. Het is waarschijnlijk gezelliger om onder de kiesdrempel te zakken als minister dan als onbeduidend lid van de oppositie. 

500 dagen één groot postjespakkend circus 

Beste vrienden, 

Je hoeft geen politicoloog te zijn om te beseffen dat mensen heel dit politieke circus beu zijn.

Je hoeft geen genie te zijn om door te hebben dat het voor die politiek elite in Brussel het enkel om de postjes gaat en niet over de inhoud: 

De afgelopen 500 dagen heeft men in de Belgische politiek alle mogelijke politieke coalities getest en uitgeprobeerd. Er is geen enkele politiek-correcte formule niet bestudeerd of becommentarieerd. De afgelopen 500 dagen hebben we tal van politieke koppels zien passeren: Joachim Coens & Georges-Louis Bouchez, Geert Bourgeois & Rudy Demotte en Didier Reynders & Johan Vande Lanotte. Sabine en Patrick, Egbert en Conner, Alexander en Paul. ’s Morgens wil de ene niets meer van de andere weten en ‘s avonds kruipen ze samen in een of andere achterkamer, vooral weg van alle camera’s. En telkens op TV diezelfde vragen: Wie doet het met wie? Wie heeft nu de beste relatie met wie? Het leek wel een immens saaie versie van Temptation Island. Even inhoudsloos, maar dan met lelijkere mensen. 

En dan vraagt u zich misschien af. Over wat hadden ze het eigenlijk? 

Ging het over de transfers van Vlaanderen naar WalloniëNee. Het ging over de postjes. 

Ging het over strengere regels voor immigratie? Nee. Het ging over de postjes. 

Ging het over veiligere wijken en over de straffeloosheid aan te pakken? Nee. Het ging over postjes. 

Als u dacht dat we ons internationaal al ongelooflijk belachelijk maakten dat we vijf ministers voor mondmaskers hadden, dan gaan we ons nu compleet schamen: want met deze Vivaldi-regering krijgen we ZEVEN vicepremiers! 

En allemaal omdat ze schrik hebben. Schrik van u, van de kiezer!  

Tijd voor een Vlaams front! 

Beste vrienden, 

Deze meeting is nu al groter dan enkel een meeting van het Vlaams Belang. Je voelt het. Dit groeit uit tot een beweging. Een beweging die iedere dag groter wordt. En het Vlaams Belang is de katalysator, de deeltjesversneller. Want het moet maar eens eindelijk gedaan zijn dat er in dit land twee soorten kiezers zijn: kiezers naar wie geluisterd wordt en kiezers naar wie niet geluisterd wordt. Maar eigenlijk is het – bijna 500 dagen na de verkiezingen - nog erger. Niet alleen de grote winnaar van de verkiezingen werd buitenspel gezet, maar ook de grootste partij: De N-VA. Ongezien! 

De Wever, laten we de strijdbijl begraven

Er kan dus alleen maar verandering komen als Vlamingen samenwerken. 

Dus ik lanceer hier ook vandaag een oproep aan m’n collega-voorzitter De Wever. We moeten de strijdbijl begraven. Ook wij zullen niet zonder fout zijn, maar met schelden op Vlaams Belangers schiet niemand iets op. U hebt Belangers vergeleken met drollen die voor iemands deur liggen. Ikzelf was een paljas. Uw fractieleider Peter De Roover noemde onze parlementsleden net geen analfabeten. En dit weekend vroeg een journalist u of u uitkeek naar een meerderheid met het Vlaams Belang in 2024 en antwoordde u: “Het is niet bepaald een aantrekkelijk perspectief.” 

Beste Bart, zo gaan we er niet geraken.  

In 2018 zei u dat u zo moe wordt van die strijd met links en u maakte in Antwerpen een coalitie met de socialisten. Wel Bart, ik word zo moe van die strijd op rechts. Laten we dit moment grijpen om samen te werken. We kunnen deze anti-Vlaamse en linkse Vivaldi-regering samen vurig bekampen en wie weet, zelfs ten val brengen!  

Want ik geloof dat we 2024 niet mogen missen. We mogen die kans echt niet laten liggen. Er is echte verandering mogelijk. Er is een echt alternatief mogelijk, maar dan moeten we af van dat ondemocratische cordon sanitaire. Enkel zo gaat Vlaanderen krijgen waar ze recht op heeft: Een echt rechts en Vlaams beleid! Een Vlaanderen waarin we zelf beslissen waar ons land naar toe gaat. En waar onze mensen op de eerste plaats komen! 

Van Grieken: "België is het probleem. Vlaanderen de oplossing"

Beste vrienden,  

In essentie is dit geen politieke crisis. Dit is een systeemcrisis. Zelfs een blinde ziet dat België niet meer werkt. Deze staat is uitgeleefd. Deze Belgische constructie is op sterven na dood. 

België is al 190 jaar een gedwongen huwelijk waar twee partners niets anders doen dan ruzie maken. Alleen wij hebben de moed én de visie om dan de enige juiste conclusie te trekken. Hoe langer we wachten, hoe meer de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen gehypothekeerd wordt. Laat we doen wat ieder verstandig koppel doet wanneer ze alleen nog ruzie maken: Laten we uiteengaan.  

Laten we luid op zeggen wat iedereen al langer weet: België is het probleem en Vlaanderen de oplossing 

Onze toekomst ligt niet in een artificiële staat uit 1830, maar in een moderne Vlaamse republiek! 

Wij zijn het verzet! En dit is nog maar het begin! 

Beste Vlamingen, 

Onze tegenstanders hopen - na weken campagne te voeren - dat deze meeting het eindpunt is. Maar ze vergissen zich. Dit is nog maar het begin. We gaan alles uit de kast halen om deze Vivaldi-regering te bekampen. En dat gaat niet eenvoudig zijn. Dat wordt geen ‘walk in the park’. Onze tegenstanders gaan het niet op een schoteltje komen brengen.  

Maar wij hebben een drijfveer die duizendmaal krachtiger is dan onze tegenstanders.  

Zij strijden voor zichzelf en de postjes. Wij strijden voor ons volk en voor een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. 

Wij staan aan de kant van onze mensen, niet aan de kant van hun Belgische politieke systeem. 

Wij staan aan de kant van de gewone man en vrouw, niet aan de kant van een politieke klasse die er alleen maar op uit is om zichzelf te bedienen. 

Wij staan aan de kant van de democratie, niet van de particratie. 

Daarom is deze linkse en anti-Vlaamse regering, zonder Vlaamse meerderheid onaanvaardbaar. 

Daarom zal deze regering nooit mijn regering zijn! 

Ik dank u.