Persberichten
maandag, 16 okt 2023

Islamitische terreur eist opnieuw doden in Brussel: "ondergaan of terugslaan"

Het Vlaams Belang betuigt haar medeleven aan de nabestaanden van de twee Zweedse slachtoffers die deze avond in Brussel werden vermoord door een moslimterrorist. De vermoedelijke dader zegt in een filmpje op Facebook lid te zijn van Islamitische Staat en schept op ‘ongelovigen’ te hebben gedood. “Ik wens mijn oprecht medeleven uit te spreken met de nabestaanden van de slachtoffers”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Ons land is vandaag voor de zoveelste keer het slachtoffer van islamitische terreur. Hoe lang wachten onze zogenaamde politieke leiders nog met jihadisme serieus te nemen, met tak en wortel uit te roeien en de controle over onze grenzen te hernemen?”

Op beelden op sociale media is te zien hoe de man in de buurt van het Brusselse Saincteletteplein met een oorlogswapen in de hand op een scooter rijdt en mensen neerschiet. Er doken ondertussen ook beelden op waarin de vermoedelijke dader in het Arabisch de aanslag opeist in naam van Islamitische Staat. Hij schept daarin ook op hoe hij ‘ongelovigen’ heeft gedood “om de moslims te wreken”. Op sociale media was ook te zien hoe tientallen moslims reageerden met een hartje of duimpje op de beelden reageerden. “We verwachten dat wie zich positief uitliet over de aanslag op sociale media onmiddellijk wordt opgespoord”, aldus Van Grieken. “Zij zijn een bedreiging voor onze samenleving. Het zou criminele nalatigheid zijn om hier geen gevolg aan te geven.”

“Hoe lang blijft men nog ontkennen dat islamitische terreur een permanente dreiging is geworden in dit land?”

“Hoe lang blijft men nog ontkennen dat islamitische terreur een permanente dreiging is geworden in dit land?”, zegt Van Grieken. “Onze steden zijn broeihaarden van jihadisme geworden. Onze veiligheid werd opgeofferd en men verwacht dat we ons er gewoon bij neerleggen. Alsof dit altijd had kunnen plaatsvinden. Als er niet dringend iets drastisch verandert, is het slechts een kwestie van tijd voor de volgende slachtoffers vallen.” 

Het Vlaams Belang hamert op een harde en preventieve aanpak van jihadisme en eist een “onmiddellijke ommezwaai in het de facto opengrenzenbeleid”. “Het is ondergaan of terugslaan”, aldus nog Van Grieken. “Wat gaan onze zogenaamde leiders morgen doen? Ze hebben de keuze tussen morgen opnieuw kaarsjes branden en te wachten tot er nog meer slachtoffers vallen of actie ondernemen om jihadisme hier eindelijk met tak en wortel uit te roeien. Stop eindelijk die buitenlandse financiering van moskeeën, screen wat er gezegd wordt en zorg vooral dat we weer controle krijgen over onze grenzen. Zolang onze politieke elite open grenzen blijft verdedigen, zullen er doden blijven vallen.”