Nieuws
donderdag, 30 nov 2023

Islamitische terreurdreigementen fors gestegen

Foto: iStock. Islamitische terreurdreigementen fors gestegen

Voor het Vlaams Belang volstaat verhoogde waakzaamheid of extra screening niet als antwoord op de forse stijging van islamitische terreurdreigementen. “Door het Israëlisch-Palestijns conflict werden op amper vijf weken 69 terreurdreigementen opgetekend”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Wie de hele wereld binnenhaalt, hoeft niet verwonderd te zijn dat ook het geweld uit heel de wereld binnenkomt. De massamigratie moet stoppen en het islamitisch extremisme moet worden uitgeroeid.”

In de vijf weken na de Hamas-terreur van 7 oktober in Israël telde het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD in België 69 terreurdreigementen. Dat is zomaar eventjes 57 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Van die 69 konden er 39 rechtstreeks worden gelinkt aan het Israëlisch-Palestijns conflict. “Op ééntje na kwamen die allemaal uit de hoek van het islamitisch extremisme”, aldus Van Grieken. “Het mag dan ook geen verbazing wekken dat 80 procent van de dreigementen uit de twee steden kwamen met de grootste Joodse gemeenschap: Antwerpen en Brussel.”

“Vivaldi heeft steeds de ogen gesloten voor de reële gevaren van de massamigratie”

Vele burgemeesters, zeker deze van steden en gemeenten met een grote islamitische gemeenschap, zijn er alleszins niet gerust op, en nemen omwille van de terreurdreiging momenteel extra maatregelen. Zo is er een verhoogde waakzaamheid bij de politiediensten en worden evenementen extra gescreend. En ook minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) stuurde ondertussen al extra federale politie-eenheden naar de Joodse wijken in Antwerpen. “Om de veiligheid van de burgers zoveel mogelijk te garanderen moeten nu uiteraard alle noodzakelijke maatregelen genomen worden”, vervolgt Van Grieken. “Maar het probleem moet ook bij de wortel aangepakt worden, en daarvoor moet de massamigratie stoppen en het islamfundamentalisme worden uitgeroeid.”

Van Grieken gelooft evenwel niet in de wil van Vivaldi om de oorzaak van de verhoogde terreurdreiging in dit land echt aan te pakken: “Men heeft steeds de ogen gesloten voor de reële gevaren van de massamigratie. Op dat vlak is Van Tigchelt trouwens geen haar beter dan de rest van de Vivaldi-kliek. Toen hij nog de baas van OCAD was, is hij doorlopend ten dienste blijven staan van de partij aan wie hij zijn carrière te danken had, de Open Vld. En zoals zijn blauwe broodheren het graag hoorden, bleef hij toen enkel hameren over ‘het toenemende gevaar’, niet vanwege de islamfundamentalisten maar vanwege zogenaamd ‘extreemrechts’. Het ontegensprekelijk feit dat iedere aanslag een islamitische aanslag was, kon zijn houding nooit veranderen.”