Nieuws
woensdag, 22 jan 2020

Jonas Naeyaert wordt nieuwe persverantwoordelijke bij Vlaams Belang

Voormalig hoofdredacteur van de rechts georiënteerde nieuwswebsite SCEPTR Jonas Naeyaert wordt de nieuwe persverantwoordelijke van het Vlaams Belang. De functieoverdracht is een rechtstreeks gevolg van het sterke verkiezingsresultaat van de Vlaams-nationalistische partij bij de laatste stembusslag, waarbij de huidige woordvoerder, Klaas Slootmans, werd verkozen in het Vlaams Parlement. Die laatste geeft na 10 jaar de woordvoerdersfakkel door. 

Naeyaert is geen onbekende in de Vlaamse Beweging. Zo was hij eerder al woordvoerder van de Vlaamse Volksbeweging en in zijn studententijd praeses van de Vlaamsgezinde studentenvertegenwoordiging KVHV. Naeyaert is geboren en getogen in Gent, 30 jaar oud en politicoloog van opleiding (UGent).

Aanwerving Naeyaert kadert in bredere operatie die Vlaams Belang moet klaarstomen tegen 2024

“Het is een hele eer om verder te mogen werken aan de renaissance die het Vlaams Belang heeft doorgemaakt en doormaakt. Op veel vlakken voelt het aan als thuis komen. Ik hoop het vertrouwen dat de partij heeft gesteld in mij met deze belangrijke functie passend te kunnen beantwoorden”, zo vertelt Naeyaert zelf. “Ik wil me graag toeleggen op de verdere stroomlijning en digitale ontsluiting van de communicatie van onze partij, iets waar mijn voorgangers al indrukwekkend werk in leverden, met zichtbaar resultaat afgelopen verkiezingen.“

“Afgelopen jaren heeft het Vlaams Belang met een heel kleine groep werknemers flink boven zijn gewicht gebokst. Met succes”, laat ook partijvoorzitter Tom Van Grieken weten. “Maar met het aanwerven van nieuwe capabele mensen zoals Jonas gaan we ons personeelsbestand terug op peil brengen en zullen we het Vlaams Belang naar het volgende niveau brengen. Volgende halte: grootste partij van Vlaanderen, om zo te wegen bij de regeringsdeelname.”

Voor vragen en verdere informatie, nu en in de toekomst, kan je Jonas bereiken op jonas.naeyaert@vlaamsbelang.org of 0474 90 71 44.

Ik word de nieuwe persverantwoordelijke bij @vlbelang, in opvolging van de kundige @KlaasSlootmans. Een hele eer om verder te mogen werken aan de renaissance die het Vlaams Belang heeft doorgemaakt en doormaakt. 👍

— Jonas M. K. Naeyaert (@Jonas_Naeyaert) January 22, 2020