Nieuws
vrijdag, 15 apr 2022

Jong Ecolo doet openlijk aan anti-blanke discriminatie

Uit een vacature van Jong Ecolo blijkt dat de jongerenafdeling van de Franstalige groenen bij sollicitaties de voorkeur geeft aan mensen uit minderheidsgroepen. “Daarmee gedraagt Jong Ecolo zich wel bijzonder hypocriet”, zegt voorzitter van Vlaams Belang Jongeren (VBJ) en Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans. “Ze hanteren naar eigen zeggen een antidiscriminatiehandvest en vervolgens gaan ze zelf volop discrimineren. Want positieve discriminatie is uiteraard ook discriminatie.”

Wanneer twee kandidaten even geschikt zijn voor een functie, zal Jong Ecolo kiezen voor de kandidaat die lid is van een minderheidsgroep, of het daarbij nu gaat om etniciteit of om seksuele geaardheid. “Bij VBJ zal daarentegen steeds geoordeeld worden op basis van de competenties van de kandidaten”, aldus Brusselmans. “Anders dan bij Jong Ecolo wordt er bij ons immers niet gediscrimineerd, en al zeker de racismewet niet overtreden.”

“Het is trouwens de logica zelve dat mensen worden aangeworven op basis van objectief vaststelbare criteria zoals onderwijsniveau en taalkennis, en niet op grond van ras, huidskleur of seksuele geaardheid”, vervolgt Brusselmans. “En met een denigrerende en beledigende betutteling zijn de mensen uit de minderheidsgroepen al zeker niet geholpen. Men zal zich altijd de bedenking maken dat de job niet omwille van bekwaamheid verkregen werd, ook wanneer die bekwaamheid wel aanwezig is.”