Nieuws
zaterdag, 25 sep 2021

Jongen (15) in Oostkamp doodgestoken: “Keihard optreden”

Het Vlaams Belang verneemt met afschuw het nieuws over de 15-jarige jongen die vrijdagavond werd doodgestoken in Oostkamp, nabij Brugge. “Er moet nu keihard en doortastend worden opgetreden. Of de dader/daders nu meerderjarig of minderjarig blijken, zij moeten opgesloten worden - en lang.”

Over de misdaad in Oostkamp kan nog weinig met zekerheid gezegd worden, wel dat er een verjaardagsfeest aan de gang was en er maar liefst 11 verdachten (eveneens jongemannen) werden opgepakt. Dit doet vermoeden dat de doodslag zich afspeelde in de context van ernstige gevechten en geweld in het uitgaansmilieu zoals we zagen afgelopen dagen in de Gentse Overpoort en waar onder meer een 20-jarige halfdood werd achtergelaten.

“Het parket en de politie moeten nu hun werk doen”, vertelt Kamerlid Marijke Dillen. “Maar eens de dader is gevonden moet justitie een voorbeeld stellen - ook als de messentrekker minderjarig blijkt te zijn. Wie oud genoeg is om mensen dood te steken, is oud genoeg om in de cel te zitten. Geen enkelbandje, geen taakstrafje - maar opsluiten. En lang.”