Nieuws
woensdag, 08 feb 2023

Kosten Brusselse metrolijn ontsporen: “Belirisfondsen moeten herbekeken worden”

Foto: iStock. Kosten Brusselse metrolijn ontsporen: “Belirisfondsen moeten herbekeken worden”

Het Vlaams Belang wil dringend de doelen en de middelen van Beliris, een samenwerking tussen de federale staat en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de uitstraling van Brussel te verbeteren, herbekijken. De aanleiding is de volledig uit de hand gelopen aanleg van de Brusselse derde metrolijn. De totale kosten daarvan zijn ondertussen begroot op 2,3 miljard euro, maar die factuur zal door de inflatie nog stijgen. “In eerste instantie met 400 miljoen euro, maar gelet op de vertraging aan de werken is het einde van de budgettaire ontsporing nog lang niet in zicht”, zegt Kamerlid Pieter De Spiegeleer. “Het is een megalomaan prestigeproject, getekend door cliëntelisme en verspilzucht.”

Federaal minister Karine Lalieux (PS), bevoegd voor Beliris, dat bouw-, renovatie- en restauratieprojecten zoals de derde Brusselse metrolijn mee realiseert, mag zich binnenkort aan een bezoek van Brussels Begrotingsminister Sven Gatz (Open Vld) verwachten. Die laatste pleit voor meer middelen van Beliris voor de bouw van metrolijn 3 in Brussel. “Als Gatz op bezoek komt, dan is het om geld te vragen, zonder enige schaamte voor eigen wanbeleid”, reageert De Spiegeleer. “En helaas heeft Lalieux het als Brusselse PS-coryfee doorgaans nooit moeilijk om binnen het Gewest veel belastinggeld te vergooien aan bedenkelijke projecten.”

“Eigenlijk dient Beliris alleen maar voor het financieren van symboolprojecten en voor het vullen van de financiële putten van het paars-groene Brussels Hoofdstedelijk Gewest”

“Gatz stelt onomwonden dat in het metrolijn 3-dossier het ‘point of no-return’ is bereikt”, vervolgt De Spiegeleer. “Daarmee geeft hij gewoon toe dat het totaal de verkeerde richting uitgaat, maar dat het gezichtsverlies voor de Brusselse regering ten alle prijzen moet vermeden worden.” De Brusselse regeringspartijen willen kost wat kost een scenario zoals dat van de metro van Charleroi vermijden. Die metro werd wereldwijd bekend omdat het grootste deel ervan sinds de aanbouw in onbruik is geraakt. “Maar men beseft in de hoofdstad dat het steeds moeilijker en vooral duurder wordt om daarin te slagen.”

Het Vlaams Belang eist dat de doelen van Beliris, dat het project moet realiseren, en de Belirisfondsen die daartoe aangewend worden, dringend worden herbekeken. “Dit jaar vieren deze fondsen hun dertigste verjaardag en ze schieten al evenveel jaren hun doel voorbij”, besluit De Spiegeleer, die minister Lalieux over de kwestie zal ondervragen. “Eigenlijk dient Beliris alleen maar voor het financieren van symboolprojecten en voor het vullen van de financiële putten van het paars-groene Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit moet eindelijk eens stoppen.”